L’Eixample, districte d’editorials de revistes d’historieta

FINESTRES DE LA MEMÒRIA

Qui no ha gaudit d’una tarda llegint el seu còmic preferit, després que la mare o el pare l’haguessin comprat al quiosc de la cantonada?

A l’Eixample, a principis del segle XX, s’hi van instal·lar diverses editorials que publicaven les historietes més divertides tant d’humor com d’aventures.

Des de Finestres de la memòria volem recuperar el lleure d’una època marcada pel còmic, l’oci i entreteniment de molts infants i joves. Un temps d’aventures viscudes en tinta i paper!

Tallers Culturals

Itineraris

Familiars

Arts escèniques

Exposicions

Notícies

 • Aquest hivern, els nostres tallers et deixaran empremta!

  Quan va ser condemnada per primera vegada a Barcelona una dona titllada de bruixa? Coneixes on es troba l’església més antiga de Barcelona? És possible pensar en el futur sense parlar d’utopia? La felicitat és estrictament veure el costat positiu de les coses? Per què fracassa la pau entre Israel i Palestina? Per què tendim […]

  23 de desembre de 2022

  Llegir

 • Relats, diàlegs i cartes visuals al Mirades de Tardor 

  Ja tornem a tenir aquí el Mirades, el nostre cicle de Cinema documental i d’autor. Aquesta nova edició porta com a títol ‘(Co)rrespondències. Filmar la vida’ i està programada per Maria Castan de Manuel. En ella, s’hi traça un recorregut per un cinema sincer, d’intercanvi, on la quotidianitat, les pors i l’impuls de filmar com a eina […]

  20 d'octubre de 2022

  Llegir

Pujar