04/11/2016

Activitats en el marc del dia internacional contra la violència de gènere

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981. El Districte de l’Eixample, des del Programa de Dona i el Consell de Dones, promou un cicle d’activitats per denunciar la xacra de la violència masclista i les seves conseqüències, informar dels recursos a l’abast de les dones per sortir de situacions de violència i també per sensibilitzar la societat davant d’aquesta greu problemàtica, que cal eradicar sense pal·liatius.

En un esforç conjunt per part de les entitats del districte i els equipaments i serveis municipals, us presentem un programa d’activitats on trobareu tot tipus d’actes amb ofertes per a infants, adolescents, persones adultes i gent gran.

Des de La Casa Elizalde us volem convidar a participar i gaudir de les diverses activitats i actes que tindrem al centre al llarg del mes de novembre.

Activitats a La Casa Elizalde

Coincidint amb el 25è aniversari de la mort de l’escriptora Montserrat Roig, l’Associació Teatre Dona organitza Contra l’oblit, una cartografia que relaciona Montserrat Roig i Anne Frank, dues escriptores que van posar en valor el paper de les dones en la nostra societat. L’acte tindrà lloc el proper dimecres 9 de novembre a les 19h.

El dimecres 16 de novembre a les 20.30h la companyia Kimani ens portarà una peça de dansa que parla de l’obsessió pel culte al cos i de les conseqüències que això pot ocasionar. L’espectacle Cospress mostra dues dones víctimes de la seva pròpia lluita per aconseguir l’encaix en el model perfecte. Mesures marcades per uns altres que han fet creure que una cara sense arrugues val més que una rialla amb totes les seves línies d’expressió.

Basat en fets reals, l’espectacle L’ efecte Foehn tindrà lloc el dijous 24 de novembre a les 20.30h. De la companyia Christina Gavel & En Blanc, L’ Efecte Foehn és una auto-exploració, un viatge únic a través del dolor físic i psicològic. Es tracta d’un intent de connec­tar amb el “jo”’ intern de l’actriu. Basat en l’assetjament sexual a una dona lluny de casa seva, l’obra tracta de la por superada d’haver-ho explicat, de l’experiència compartida dels fets viscuts, de les pors que anys més tard encara la persegueixen. Però, sobretot, és un testimoni per a totes aquelles persones que encara tenen por. Posteriorment a la representació de l’obra, hi haurà un col·loqui amb l’artista.

Pel que fa a les arts plàstiques, el dissabte 26 de novembre inaugurem l’exposició ‘Home hard sweet home: un projecte compost per 17 obres que es corresponen amb els anys que l’artista Sara Berga va mantenir en secret els abusos sexuals que va patir. Cada una d’aquestes obres recullen frases de supervivents que s’han posat en contacte amb ella per donar visibilitat als abusos sexuals. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 22 de desembre.

Així doncs, us animem a tots a participar de les diferents activitats i reflexionar, per tal que entre tots construïm una societat millor i lliure de tot tipus de violència.

Més informació

Consulta el programa d’activitats a l’Eixample del 3 al 30 de novembre.

 

Pujar