05/01/2017

Adquirir bons hàbits alimentaris sense dir adéu al plaer de menjar és possible

Victòria Garcia i Núria Baulies estrenen aquest gener un nou taller a La Casa Elizalde: Coaching nutricional. La Victòria és Doctora en Biologia i Dietista, la Núria és coach de relacions i sistemes organitzacionals. Totes dues treballen a Nexe Salut, una consulta especialitzada en teràpies naturals amb l’ objectiu de millorar la salut física i emocional de les persones.

Quin és l’objectiu del taller?

Volem crear un entorn adequat amb una actitud que acompanyi al canvi per assolir hàbits nutricionalment saludables. Prendre consciència dels recursos, habilitats i obstacles interns per aconseguir els  objectius que millorin aspectes de la persona i del seu estil de vida.

A qui creieu que li pot interessar assistir al curs?

A totes aquelles persones que tinguin interès en fer canvis positius en la seva vida, començant per posar ordre en els seus hàbits alimentaris.

A la descripció del taller comenteu que “s’integraran els conceptes i milloraran els resultats no només a nivell nutricional sinó que també repercutirà en molts altres aspectes de la vida de la persona”…

Per integrar els nous conceptes alimentaris s’ha d’iniciar un procés de canvi de l’estat actual de la vida de la persona. On som i on volem arribar. És una fase de descobriment interior que porta a connectar amb l’essència, amb la millor versió d’un mateix. Per millorar la nostra vida hem de conèixer i prendre consciència d’on volem arribar i com, quins son els nostres recursos i habilitats, i com superar els obstacles. En el curs farem aquest viatge interior per esbrinar l’estat de la persona. Potenciar la confiança en un mateix, augmentar la motivació,  gestionar les emocions i la comunicació de manera positiva per  actuar amb conseqüència i  ser coherents amb un mateix.

Una dieta sana i equilibrada ens pot fer més feliços?

Sí, ens fa més feliços. Una alimentació sana i equilibrada repercuteix positivament en el benestar intestinal que és la base per tenir una bona salut. L’intestí és un òrgan fonamental del cos, a través d’ell ens nodrim i també és el magatzem d’aquells  sentiments que no podem eliminar o digerir. La ciència cada dia ens sorprèn amb  novetats, se sap que en l’intestí hi ha milions de neurones que es van crear a partir de la mateixa capa neuronal que les neurones del cervell, per tant, en el nostre ventre tenim un segon cervell a on té lloc gran part de l’activitat d’ alguns neurotransmissors com la serotonina, també coneguda com l’ hormona de la felicitat.

Quina relació hi ha entre el que mengem i el nostre entorn?

Les presses del dia a dia, la publicitat i les tendències, a vegades ens allunyen d’un hàbit sa a taula. En aquest curs us donarem les eines per poder canviar i adquirir bons  hàbits alimentaris, no sols importa el què mengem, sinó també com mengem. Hauríem de menjar a poc a poc, amb tranquil·litat, en un ambient cordial, intentar oblidar-nos de les preocupacions de la vida diària, desconnectar la TV, oblidar-nos del mòbil…tot això ens ajudarà a gaudir més del menjar. El sentit del gust es torna més sensible, es gaudeix molt més i digerim millor.

Com influeix la nostra actitud en una correcta alimentació?

El nostre sistema digestiu està controlat pel sistema nerviós parasimpàtic. La nostra actitud és fonamental a l’hora de menjar, quan estem nerviosos, estressats, enfadats, fem exercici o realitzem algun treball físic o mental, predomina el sistema nerviós simpàtic sobre el parasimpàtic i digerim pitjor.

Com podem mantenir els bons hàbits alimentaris que treballarem al llarg del curs en el nostre dia a dia?

El curs té una part dinàmica on els participants han de fer ‘deures’ amb la finalitat d’integrar conceptes, comportaments i actituds tant dins com fora del curs. Nosaltres ho definim com ‘ENE’ (Entrenament Nutricional i Emocional): la millor manera per canviar hàbits, sense dir adéu al plaer de menjar i de la vida!

Pujar