Arriba la 9a edició del cicle de cinema documental Miradocs

Un any més, i ja en són 9, La Casa Elizalde acull una nova edició del Miradocs. La mostra de cinema documental, coorganitzada amb Barcelona Espai de Cinema (BEC), aposta pels documentals fets a casa nostra i que reflecteixen els interessos, motivacions i realitats de les persones que convivim a Barcelona. És important per a nosaltres mantenir la interacció entre els espectadors i els autors, i és per això que totes les sessions comptaran amb la presència d’algun membre de l’equip dels documentals programats.

Donarem el tret de sortida amb Penèlope, dirigida per Eva Vila. Una reconstrucció del relat homèric de l’Odissea a partir de la realitat de persones, vivències i espais físics. Seguirem amb els documentals realitzats per alumnes de lESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya): La Rosa d’ Anna Novell  i Thanatos d’Axel D. Sánchez. El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya presentarà el Documental Social en el qual veurem tres documentals sobre temàtica social.

Conclourem la primera setmana amb la classe magistral sobre guió en el cinema documental a càrrec de Nataliya Kolesova, guionista i fundadora de l’agència de guió Mad Marx Guionistas.  A través d’un breu recorregut per la història del cinema documental i un estudi de l’estructura clàssica del guió, Nataliya Kolesova ens ajudarà a entendre la importància del guió en la no ficció. La sessió s’acompanyarà del visionat de diferents fragments de documentals.

Durant la segona setmana del cicle veurem els documentals realitzats per alumnes del Màster Documental Creatiu de la UAB i de l’ECIB (Escola de Cinema Independent de Barcelona).

I com cada any atorgarem el Premi Miquel Porter i Moix al millor treball d’escoles de cinema projectat durant el Miradocs 2019. Enguany lliurarem el premi el dijous a les 20.30h a La Casa Elizalde amb el DJ Javier Verdes, que posarà música a un muntatge de diferents fragments de pel·lícules on Barcelona n’és protagonista.

En la darrera sessió, veurem el documental preferit del crític i professor de cinema Quim Casas: La Plaga de Neus Ballús. Històries creuades que ofereixen un retrat sorprenent de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s’interpreten a sí mateixos, després d’un treball conjunt amb la directora de més de quatre anys. Aquest llarg procés li ha servit a Ballús per mostrar la incertesa i l’esperit de rebel·lia de la nostra societat en temps de crisi.

Us esperem per gaudir de dues setmanes de cinema, totes les sessions comencen a les 19.30h i l’entrada és lliure. Consulta tota la programació.