22/09/2016

La Casa Elizalde aixeca el teló

Amb les primeres fulles de la tardor el Centre Cultural La Casa Elizalde torna a obrir les portes a la millor programació cultural.  Ens espera una temporada carregada de propostes per a tots els gustos: música clàssica, contemporània, cinema, teatre, dansa, espectacles infantils…

Del 4 al 25 d’octubre arrenca el Cicle de Cinema Documental Mirades, amb un programa format per tres documentals que vol ser altaveu de realitats socials, nacionals i internacionals. El cicle recupera algunes de les pel·lícules que han passat per la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya en edicions anteriors i que tenen un valor estimable per a conèixer la realitat del món àrab contemporani. Els documentals seleccionats per aquesta edició són Sota el cel, Un món que no és el nostre i Prohibido.

Enguany comptem amb una novetat dins la programació de cinema: el documental del Mes. Una prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona, que portarà als Centres Cívics els millors documentals internacionals. La història d’una jove cantant de rap afganesa que lluita per fer realitat el seu somni a l’Iran Sonita serà el primer dels tres documentals programats per aquest trimestre.

La música clàssica torna amb força amb el cicle Clàssics i no tant amb per formacions emergents i professionals consolidats com el Trio Stalzim, que oferirà un repertori de cançons de compositors del segle XX.  Comptarem també amb un cicle de quatre concerts dedicats a música cantada protagonitzat per les veus de sopranos, mezzosopranos, contratenors i barítons.

Dins el programa d’ Accions off hi trobem les arts escèniques de petit format,  amb companyies joves però amb recorregut internacional com la companyia Atresbandes, amb l’ espectacle Locus Amoenus, coproduït pel Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) i el Festival Terrassa Noves Tendències (TNT).

Enguany arriba la sisena edició del cicle de música actual DO Autor. Donaran el tret de sortida els Trau, reconegut com a grup revelació del 2015 segons la crítica dels Premis Enderrock. Hi passaran també les veus dels cantautors Adriana Abecasis, Bikimel i Roger Puig.

Els diumenges a La Casa Elizalde estan dedicats als més menuts, amb espectacles de titelles, contes, circ, màgia, clown i molta diversió per a tota la família. Entre ells, comptarem amb Les Supertietes, escollit el millor espectacle de la passada edició de la Mostra d’Igualada. Una actuació que estarà dotada de mesures d’accessibilitat per a infants amb discapacitat auditiva i/o visual.

Tot és a punt per aixecar el teló d’una nova temporada d’espectacles, us esperem com sempre amb moltes ganes de compartir emocions i cultura.

Pujar