17/05/2021

Celebrem la Fira Modernista de la Dreta de l’Eixample 🎉

Del 24 al 30 de maig se celebra la 16a Fira Modernista de la Dreta de l’Eixample, tot i que serà en format virtual, s’han programat algunes activitats presencials que et convidem a participar. L’edició d’enguany està dedicada a Alexandre de Riquer, personatge rellevant i polifacètic del modernisme català, que va ser pintor, dibuixant, exlibrista, poeta, entre d’altres activitats artístiques.

Finestres de la memòria, en el marc de la Fira Modernista, i seguint la tradició de cada any, et convida a fer-te un retrat minuter al pati de La Casa Elizalde!

Divendres 28 de maig
Vols fer-te un retrat minuter?

Vine al pati de La Casa Elizalde i la fotògrafa Kati Riquelme, la nostra fotògrafa minutera de capçalera, et farà un autèntic retrat minuter!

La Kati ens explicarà què és la fotografia minutera, els processos fotogràfics analògics que s’utilitzen per la realització de la fotografia, el treball de posada en escena i finalment et farà un retrat que et podràs endur al moment.

Tota una experiència que volem que la gaudeixis amb el temps i la tranquil·litat necessària. Perquè el moment de fer-se un retrat és un moment important, és la captura d’un instant que serà per sempre.

Consulta aquí les diferents franjes horaries i apunta’t!

Activitat gratuïta, amb l’aforament limitat

 


Altres activitats culturals del barri a La Casa Elizalde

Del 25 al 28 de maig, La Casa Elizalde acull diferents activitats culturals organitzades per diverses entitats i associacions de la Dreta de l’Eixample. A més, també s’han organitzat altres propostes en format online i en altres espais del barri, pots consultar la programació aquí.

Dimarts 25 de maig a les 19 h
Xerrada “Alexandre de Riquer, un modern al segle XXI”
Sala d’actes de La Casa Elizalde
La xerrada, organitzada per Institut Municipal del Paisatge Urbà i Coreixample, anirà a càrrec de la comissària de l’any Riquer, Teresa Costa-Gramunt.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia aquí.
També es podrà seguir per streaming al canal de youtube de la Fira Modernista.

 

 

Dimecres 26 de maig a les 19 h 
Lliurament de Premis Protagonistes del Demà
Pati de La Casa Elizalde
Rotary Club Barcelona i Cor Eixample organitzen aquests premis que destaquen i valoraren aquells alumnes de diferents instituts de l’Eixample que s’esforcen en col·laborar en accions solidàries i participen en projectes col·lectius.

 

 

Dijous 27 i divendres 28 de maig de 17 a 20.30 h
Taller infantil ‘Pinta com Alexandre de Riquer’
Pati de La Casa Elizalde
Al taller podran apuntar-se màxim tres persones del mateix grup familiar.
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia aquí.

 

 

 

Del 24 al 30 de maig / En línia
Exposició de fotografia, teatre i dansa

Els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Escola Escolàpies Llúria ens proposen una exposició de fotografia, i un espectacle de dansa i teatre que podràs veure al canal de youtube de l’escola

 

 

 

Foto de capçalera: Passeig de Gràcia, 1915. Fotografia del fotoperiodista Frederic Ballell, cedida per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. 

Pujar