La Casa Elizalde és un equipament de l’Ajuntament de Barcelona – Districte de l’Eixample que t’ofereix un ampli ventall d’activitats per satisfer les teves inquietuds culturals. Ja són més de 30 anys els que la casa porta oberta com a centre de proximitat i continua sent un centre cultural de referència a la ciutat.

T’oferim una oferta formativa de més de 100 cursos trimestrals i una completa programació de difusió cultural, que inclou, exposicions d’art contemporani, espectacles, cinema documental i concerts d’artistes emergents.

Un seguit de propostes variades i actuals on ben segur trobaràs el que t’interessa. Un centre cultural obert i dinàmic per gaudir del que més t’agrada i descobrir el que encara no coneixes.

Serveis

Com a centre de proximitat, La Casa Elizalde disposa d’un catàleg de serveis amb la clara missió de satisfer les diferents necessitats culturals, d’oci, de formació, etc. dels ciutadans del Districte de l’Eixample i de la ciutat de Barcelona. Aquests serveis s’estructuren segons unes àrees concretes, ja siguin formatives o d’oci, per exemple.

Servei de Dinamització de Tallers

Organitza, proposa i executa totes les propostes de cursos trimestrals que es porten a terme al Centre, tot seguint una línia definida on la qualitat de servei està per sobre de qualsevol altre condicionant.

Servei d’Informació

Us mantindrà al dia de qualsevol activitat, sigui trimestral o puntual, que es realitzi al Centre. Podeu estar informats d’elles a través de la programació impresa, de correus electrònics (si faciliteu el vostre), de les xarxes socials o del web.

Servei de Dinamització Cultural

Us oferirà un ampli catàleg de propostes de qualitat on la música, el teatre, la dansa, el cinema, les exposicions, etc. seran sempre presents ja estiguin organitzades en cicles o individualment.

Servei de Suport a la Creació

Està destinat a aquells artistes emergents que, pel fet de començar a donar les seves primeres passes al món artístic, es troben amb dificultats per poder treure endavant els seus projectes.

Història

Com moltes altres residències familiars de Barcelona (Palau Güell, Casa Batlló…), La Casa Elizalde deu el seu nom a la família que més temps hi va viure, la família Elizalde, que va fer de l’edifici la seva residència des del 1895 al 1964.

Al llarg dels anys, la Casa Elizalde va passar de ser exclusivament residència familiar a allotjar les oficines de l’empresa d’automòbils Elizalde, la qual cosa havia provocat moltes transformacions al seu interior. L’any 1964 van vendre la casa.

El 31 de juliol de 1978 l’Ajuntament, en un intent per salvar l’edifici, molt deteriorat i en situació de ruïna, el va incloure al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat i hi quedà definitivament inscrit l’any següent. El 1981 l’edifici fou comprat per l’Ajuntament definitivament el 10 de setembre del mateix any al seu últim propietari.

La primera activitat que s’organitzà a La Casa Elizalde un cop oberta al públic va ser una exposició, que van contribuir a la projecció creixent del centre com un espai viu amb moltes coses per oferir i per donar a conèixer. Després van seguir les xerrades i les conferències, fins que l’any 1989 el centre comença a ser conegut pels cursos i tallers que s’hi organitzen, i també per altres activitats com els cicles de concerts, les lectures dramatitzades…

La programació de La Casa Elizalde s’enriqueix aleshores amb els espectacles infantils, la dansa i el teatre, més tard la poesia i els contes per a adults, i els itineraris per Barcelona.
Avui dia La Casa Elizalde és un centre cultural generalista i amb vocació d’oferir als ciutadans i ciutadanes les claus per entendre el món actual.

La seva programació oberta, àmplia i variada l’ha consolidat com un espai de referència a la ciutat, amb un volum considerable d’usuaris, que participen en cursos, assisteixen als diferents concerts i als espectacles de dansa i teatre o visiten les exposicions.

El centre també acull les iniciatives d’altres entitats, a través del servei de cessions d’espais, on les associacions, empreses, etc. es poden reunir per realitzar les seves activitats.

En els darrers anys La Casa Elizalde ha tingut un creixement espectacular, esdevenint un model per a altres equipaments. Les claus de l’èxit són, entre d’altres, la bona qualitat de l’oferta, el bon servei i la seva ubicació, al cor de l’Eixample.

La Casa Elizalde és un centre cultural de referencia a Barcelona tant en l’àmbit de tallers culturals com en el de programació d’espectacles per a tots els públics.

Pujar