Arica

Lars Edman i William Johansson Kalén
Suècia, Xile, Bèlgica, Noruega i Regne Unit | 2020 | 95 min | VOSC 

Una història d’investigació impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats… Les conseqüències van ser terribles per als habitants d’Arica, però ningú no va voler assumir responsabilitats.
Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant l’empresa multinacional sueca responsable dels fets als tribunals. 

 

Sobre els directors

Lars Edman va néixer a Xile i va créixer al poble suec de Boliden, on originalment s’havia establert l’empresa minera. Lars ara viu al nord de Noruega i treballa com a terapeuta de la parla i el llenguatge. Lars i William van treballar junts en el primer documental sobre Arica, Toxic Playground, que va guanyar sis premis internacionals, es va projectar arreu del món i va desencadenar una demanda contra Boliden. Els realitzadors es van mantenir en contacte amb la comunitat durant quinze anys, tot treballant en aquesta història.

Willaim Johansson Kalén viu ara al nord de Noruega i treballa com a terapeuta de la parla i el llenguatge. William ha treballat com a director, productor, director de fotografia i editor des del 2006. És productor i accionista de Laika Film. Lars i William van treballar junts en el primer documental sobre Arica, Toxic Playground, que va guanyar sis premis internacionals, es va projectar arreu del món i va desencadenar una demanda contra Boliden. Els realitzadors es van mantenir en contacte amb la comunitat durant quinze anys, tot treballant en aquesta història.

Dia
Dimarts 18/01/2022 19:00
Espai
Sala d'Actes

Pujar