La Convocatòria d’Arts Visuals té com a objectiu estimular la creació en arts visuals, el treball interdisciplinari i la reflexió crítica sobre la societat contemporània, mitjançant la producció d’una exposició. La beca-convocatòria té una dotació econòmica de 6.000 euros destinada a la producció d’un projecte seleccionat amb criteris de qualitat artística, originalitat, viabilitat i adequació als espais expositius de La Casa Elizalde

*A causa de la crisi sanitària i econòmica derivada de la pandèmia, la Convocatòria d’Arts Visuals de La Casa Elizalde s’ha vist afectada i de moment no hi ha data per la nova convocatòria.

no hem trobat cap cicle amb aquest slug

Darreres convocatòries

L’any 2019 el projecte guanyador de la VI Convocatòria d’Arts Visuals La Casa Elizalde va ser ‘Canvi d’aires‘ del col·lectiu Nyamnyam format per Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez. ‘Canvi d’aires’ es formalitzava en una pel·lícula en la què paisatge, territori, memòria, criança, naturalesa i futur teixien un recorregut vital per diferents geografies. Per a més informació de l’exposició i del programa d’activitats que es va organitzar, clica aquí.

L’any 2016, el projecte guanyador de la V Convocatòria d’Arts Visuals va ser ‘Los Triángulos: crònica d’una cooperativa’ de l’artista Daniel Gasol. El treball esdevé un retrat de la història de la comunitat de veïns popularment anomenada “Los Triángulos”, una cooperativa dels anys 70 a l’actual barri de Diagonal Mar, que va haver d’autogestionar-se per sobreviure en un espai sense recursos. Consulta el díptic de l’exposició de la cinquena convocatòria.

L’any 2014, les artistes Fiona Capdevila i Rosa Solano, amb la proposta ‘Dones visibles invisibles’, van guanyar la IV Convocatòria d’Arts Visuals. Es tracta d’un homenatge a les modistes que van treballar als tallers d’alta costura dels anys 50-60 a Barcelona. Consulta el catàleg de la quarta convocatòria.

L’any 2012 ‘Missió Possible’ va ser el punt de partida i el lema d’aquesta tercera edició. El projecte guanyador va ser ‘Apunts per al decreixement’, que proposava una reflexió al voltant de la presa de consciència de les conseqüències del consum de recursos naturals per sobre de la seva generació natural en què es basa la societat de consum. Les obres volien convidar a l’espectador a prendre posició. Els artistes es van agrupar en el col·lectiu Cargol treu banya! format per Adolf Alcañiz, Marta Darder, Maria Durán, Carles Hac Mor i Ester Xargay. Consulta el catàleg de la tercera convocatòria.

L’any 2009 el projecte guardonat va ser ‘The Hairdresser Salon‘, exposat del 5 al 26 de novembre del 2010, on el col·lectiu d’artistes Les Salonnières s’acostaven al món de la perruqueria amb una mirada transformadora que convidava a la reflexió crítica. Consulta el catàleg de la segona convocatòria.

L’any 2007 el jurat de la primera convocatòria va seleccionar dos projectes, ‘En desús = de l’objecte a l’espai’ del col·lectiu MoMoMoMa i ‘Vestits en construcció’ de l’artista Marta Jiménez, exposats la tardor de 2008. Consulta el catàleg de la primera convocatòria.

Exposicions de les darreres convocatòries

Pujar