08/06/2020

Corpus 2020 i dolços típics barcelonins

#Fembarri #FestaCorpus #Dolçostípics

Torna el Corpus, una festa amb 700 anys d’història!

El Corpus és una de les festes més antigues i vistoses que s’han celebrat a Barcelona al llarg de la història, i l’ou com balla la tradició més coneguda d’aquesta festivitat a la ciutat. Enguany, a causa de la crisi de la Covid-19, la festa s’haurà de celebrar digitalment amb catifes virtuals, rutes guiades des de casa, vídeos explicatius a les xarxes socials, tallers per fer en família… i l’ou com balla online del 4 al 14 de juny.

Efectivament, el Corpus 2020 es viu ara des de casa amb un munt de propostes, i d’entre tota la programació et volem destacar el vídeo “L’Amades, confinat. El Panoli i la Coca de Cireres”, una activitat organitzada per l’Associació Cultural Joan Amades que podràs veure dilluns 8 de juny a les 9.30 h a través de Youtube i on es parlarà d’aquests dos dolços barcelonins típics de Corpus: el panoli i la coca de cireres.

El panoli és un dolç anisat en forma de galeta elaborat amb oli, mel, ou i farina que només es pot aconseguir una vegada a l’any, dijous de Corpus, a l’església de la Concepció. L’encarreguen expressament a un forn de pa de la Dreta de l’Eixample i el venen acompanyat d’un grapat de cireres al claustre de la parròquia, just al costat de l’Ou com balla. Per la seva banda, la coca de cireres es fa amb farina i sucre i s’enforna amb cireres naturals a sobre.

Aquest any no els podrem degustar “in situ”, però t’animem a veure el vídeo i potser seràs tu qui s’animi després a seguir una recepta per menjar-ne a casa i gaudir d’aquesta festivitat històrica i plena de simbolisme!

Consulta el programa amb tots els actes i les activitats destacades d’aquest Corpus 2020 al següent enllaç:

https://guia.barcelona.cat

 

Accedeix al vídeo “L’Amades, confinat. El Panoli i la Coca de Cireres”

 

Pujar