18/05/2020

Dia Internacional dels Museus

#Elizalderecomana #DIM2020 #Art

Dilluns 18 de maig és el Dia Internacional del Museus i aquest any ho celebren oferint molts continguts en línea, visites virtuals, recursos pedagògics pels més petits, activitats per fer des de casa, pel·lícules, xerrades i conferències entorn de l’art i la cultura. Et volem recomanar algunes de les propostes que creiem que són interessants per seguir des de casa.

El MACBA et convida a navegar pel recorregut “Res a veure”, un itinerari pensat també per potenciar l’accessibilitat de l’art a tothom. La proposta és oferir una reflexió sobre la visualitat i qüestionar la centralitat de la mirada i de la “presència” de l’obra d’art. A partir de les preguntes sobre què significa veure una obra d’art, què ens dona a veure l’art contemporani i què no ens deixa veure, el MACBA posa a l’abast del visitant diferents peces d’art, com algunes d’Ignasi Aballí o la instal·lació de Luz Broto. Mitjançant els àudios podem sentir l’explicació de les seves obres.

Ignasi Aballí – Sense límit, 1989. MACBA.

 

El CCCB ha realitzat una playlist molt interessant amb diferents vídeos i articles que reflexionen sobre la utilitat o el sentit de la cultura. Recomanem molt el cicle de conferències a càrrec de Marina Garcès titulat “El sentit de la cultura”, on hi van participar diferents activadors culturals, crítics, periodistes i filòsofs.

Si ets més afí a l’art romànic o modern, t’interessarà seguir alguns dels tours que estan oferint aquests dies al MNAC, unes visites comentades per les professionals del museu. El Museu Picasso també ha posat en línia diferents vídeos on es recorren les sales de la col·lecció. Aquests vídeos, a més, van acompanyats dels textos que contextualitzen les pintures.

I també et volem recomanar, si t’agrada l’obra de Joan Miró, la visita a la guia multimèdia que ha preparat la Fundació Joan Miró, una guia molt completa que ens explica l’arquitectura de l’edifici construït per Josep Lluís Sert i també les pintures i escultures de Miró.

Pujar