04/05/2020

El D’A, aquest any online a Filmin!

#Elizalderecomana #Cinema #DA2020

El passat divendres 1 de maig es va inaugurar el D’A Film Festival Barcelona (conegut com el festival de cinema d’autor de Barcelona), que aquest any és online i es pot veure mitjançant la plataforma Filmin fins al proper diumenge 10 de maig.

Des de la programació de cinema d’Elizalde, com que som fans dels documentals, et volem recomanar alguns dels programats al D’A. I com que ens agrada també el cinema de proximitat, comencem amb el documental “Girant per Sant Antoni”, de l’amic i col·laborador del centre Pere Alberó. La pel·lícula, que es mou entre el documental i l’assaig, ens mostra la problemàtica de la gentrificació que actualment pateix la gent que viu al barri de Sant Antoni.

 

Una altra proposta és el documental “The Divided Island” d’Alba Bresolí (Vic, 1995) i Aida Bresolí (Vic, 1988), un curtmetratge adient per reflexionar sobre els nostres estils de vida i oci, ara que s’apropen les vacances, unes vacances que es plantejaran molt diferents a causa de la crisi sanitària.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a cinèfils cinèfils, creiem que pot ser molt interessant el documental “Andrey Tarkovsky. A cinema prayer”, dirigit pel seu fill, Andrey A. Tarkovsky, que explora la vida i obra en primera persona del cineasta rus: els seus records, la visió que tenia de l’art, les opinions i reflexions sobre el destí de l’artista i el significat de l’existència humana.

 

Si t’agrada Charles Aznavour, el documental “Le regard de Charles” és perfecte per aproximar-te a la seva mirada. Més enllà de les cançons que ens va deixar, aquest documental ens mostra el seu univers existencial a partir d’imatges enregistrades per ell mateix.

 

I per acabar, si ets amant de la naturalesa, no podíem deixar-nos el documental de Werner Herzog “Nomad: In the footsteps of Bruce Chatwin”, on Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.

 

Si en vols més, també et pots deixar seduir per les propostes del director del festival, Carlos R. Ríos, o per un seguit d’‘influencers‘, satèl·lits del festival, que han recomanat les seves pel·lícules preferides. I si encara no trobes allò que busques, et pots deixar guiar per l’atzar i que el “recomanador automàtic” de Filmin et digui!

Accedeix al web D’A Film Festival

Accedeix a Filmin

Pujar