La forma del temps

Loop presenta una exposició que s’aproxima al vídeo com a espai de creació en la intersecció amb altres disciplines. Degut al seu caràcter temporal i la constant renovació tecnològica, el vídeo destaca com a eina capaç d’experimentar, analitzar i captar la forma del temps en què vivim. Les peces seleccionades provenen de col·leccions privades i proposen connexions entre el vídeo, la dansa, la pintura o l’arquitectura, que van més enllà dels límits tradicionals de cada llenguatge.
Des dels orígens del vídeo als anys seixanta, o inclús en els films d’art anteriors, els artistes han treballat buscant les particularitats pròpies dels mitjans audiovisuals. Una reflexió que pensa en l’expressivitat, la narrativa, el muntatge o la base material com elements de creació i que agrupats formulen un espai compartit de referents i sensacions. Si les sales de cinema consagren una projecció dels desitjos entre el públic i la pantalla, el vídeo va arribar per veure’ns a nosaltres mateixos amb immediatesa i proximitat. Aquesta infiltració a la vida, tant íntima com col·lectiva, ha generat una aproximació crítica del vídeo que no escapa a les altres arts. Així, amb aquesta exposició volem traçar les relacions entre el vídeo i les demés dimensions creatives. La diversitat de les peces incloses aquí, afavoreixen una visió de conjunt del vídeo que repassa la seva història com una pràctica oberta, com a productor de relacions entre disciplines, i a la vegada implicat socialment.

 

Exposició comissariada per LOOP Barcelona.


Agraïments

Col·lecció Banc Sabadell, Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació Bancària “la Caixa”, colección olorVISUAL, Cal Cego. Col·lecció d’Art Contemporani, Col·lecció Fundació Han Nefkens, Col·lecció Fundació Sorigué, Col.lecció Santa Eulàlia.
Imatge: Establishing Eden, 2016, Broersen & Lukács. Col·lecció Banc Sabadell

ACTIVITATS RELACIONADES
Creadors destacats de diferents disciplines artístiques conversaran sobre les interseccions entre vídeo, música i teatre.

Dimarts 5 de febrer a les 19 h
La música projectada. Interferències entre videoart i música

Amb Joan Pons, d’El Petit De Cal Eril, Marc Roca, realitzador de la trilogia de videoclips per al disc triangular d’El Petit de Cal Eril i Martí Sales, escriptor i músic, que ha escrit el guió dels videoclips.

 

Dimarts 12 de febrer a les 19 h
Art escenificat. Quan la imatge en moviment envaeix el teatre

Amb Marcel·lí Antúnez, artista, Roger Bernat, dramaturg i Eva Sòria, coordinadora d’Arts Visuals de l’Institut Ramon Llull.

Marcel·lí Antúnez és un dels artistes catalans més reconeguts en l’ús de les tecnologies digitals en l’àmbit de la performance mecatrònica i la instal·lació. Roger Bernat és un dramaturg català. La seva obra s’ha caracteritzat com a teatre participatiu o inmersiu. Entre els premis que ha rebut destaca el Premi Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals 2017.

 

Entrada lliure. Aforament limitat.
Pots reservar la teva entrada aquí.

 

Dia
15/01/2019 19:30 - 21:00
Artista/es
Marina Alexeeva, Persijn Broersen& Margit Lukács, Dionís Escorsa, Daniel Jacoby, Glenda León, EveSussman & the Rufus Corporation, Anna Malagrida, Oscar Muñoz, Paloma Navares, Hans Op de Beeck, Ivan Örkény and Sandy White, Alex Haas i Sam Taylor-Wood.

Pujar