Nosaltres, interpretats per les flors – La reproducció

Exposició de Kati Riquelme i Katerina Ashche. A cura d’Alexia Medici

A La Casa Elizalde i al Mercat de la Concepció

Nosaltres, interpretats per les flors’ és una sèrie d’exposicions en les quals les flors es converteixen en metàfores de la vida i de les seves ramificacions socials, històriques i culturals. A La Casa Elizalde, ‘La reproducció’ és la primera itinerància del projecte artístic que es desenvoluparà de manera site-specific en tres centres cívics de la ciutat.

A La Casa Elizalde, l’obra de Kati Riquelme sembla aturar el temps. De la fragilitat i lleugeresa etèria de les bossetes de te emergeix la poètica del blau d’indi en forma de retrats d’infància. Sobre el paper porós, fragments de records ens obliguen a aguditzar la sensibilitat, a abocar-nos a l’imperceptible i a iniciar un viatge marcat per la reminiscència.

Katerina Ashche escriu una sèrie de cartes, que pots escoltar aquí, posant-se a la pell de Carme Biada durant els preparatius del casament del seu setè fill, en Pere. Aquestes cartes es relacionen amb una sèrie d’objectes quotidians, domèstics i industrials que representen facetes diferents de la vida de Biada i entronquen la Casa Elizalde amb el Mercat de la Concepció i el context històric de l’època.

***

Desembre, 1925
Poc després de la mort d’Arturo Elizalde

“La meva mare va manar cridar a tots els empleats de la casa, els va reunir al pati i va ordenar formar un munt amb tots els plànols i papers relacionats amb l’automoció que hi havia a la fàbrica, i a continuació va ordenar cremar-los per a imbuir al personal d’esperit aeronàutic.” A aquella pira li va succeir després una altra ordre de desballestar tots els monoplaces de competició.”

– Miguel Elizalde Biada
El Periódico (2017)

 

En el marc de TEMPORALS, programa d’exposicions itinerants de l’ICUB.

Inauguració:
Dimecres 18 de gener a les 19 h

A continuació…

La transformació’ es desplegarà a La Farinera del Clot al juny i ‘El trencament’ es presentarà en el Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart al novembre.

A cada itinerància, l’exposició sortirà dels confinaments del centre cívic per a connectar-se amb un comerç emblemàtic del barri. En aquest cas, La Casa Elizalde i el Mercat de la Concepció compartim exposició.

Pujar