Finestres de la memòria és un projecte d’interacció social impulsat pel Centre Cultural La Casa Elizalde per recuperar la memòria visual de l’Eixample, especialment del barri de la Dreta i reforçar la seva identitat.

Es va impulsar al 2011 amb l’objectiu de generar xarxa i comunitat amb el barri, així es va crear un fons fotogràfic digital col·lectiu que ha anat creixent al llarg d’aquests anys. El fons es basa en les aportacions de fotografies dels diferents agents del territori: veïns i veïnes, institucions, associacions, comerciants, escoles i altres entitats col·laboradores que participen i enriqueixen el projecte.

Per dinamitzar aquest fons i oferir diferents lectures del passat, organitzem diverses activitats culturals com exposicions, conferències o tallers en relació a la fotografia i la memòria històrica, sempre posant en valor la participació dels veïns i veïnes de l’Eixample, així com d’altres entitats del barri. El projecte també té especial interés per obrir-se a les escoles i a la comunitat educativa, transmetent la importància de la història quotidiana i local a les generacions més joves.

Comparteix les teves fotografies

Registra’t a la web de Finestres de la memòria i contribueix a la recuperació de la memòria visual de l’Eixample. Amb la teva col·laboració construïm de forma conjunta un fons fotogràfic, amb imatges anteriors als anys noranta i de qualsevol àmbit temàtic. Totes aquestes fotografies ens ajudaran a comprendre millor el barri, la seva gent, la seva història i la seva realitat.

Pujar