01/06/2017

La Fira Modernista i la inauguració de l’exposició de Finestres de la memòria protagonitzen un cap de setmana d’èxit

El passat dijous 25 de maig vam inaugurar la nova exposició de Finestres de la memòria sobre fotografia a l’Eixample durant la Transició. Més de cent persones van assistir a l’acte, entre elles algunes de les més de vint-i-cinc famílies que han cedit imatges com la família Oliver, Puig Antich, Belles Pous, Pilar Ripoll o Araceli Bruch i també representants d’entitats com Ca la Dona i els fotoperiodistes Jordi Soteras i Pilar Aymerich, que farà una visita guiada el proper dimecres 7 de juny a les 19h. L’exposició es podrà visitar fins al 21 de juliol de 2017 al Centre Cultural La Casa Elizalde.

El comissari de l’exposició Andrés Antebi, de l’Observatori de la Vida Quotidina, va agrair la participació de les famílies i entitats que han cedit fotografies per a l’exposició, destacant la importància d’aquestes imatges per contrastar el relat oficial de l’anomenda Transició. La mostra permet configurar una cartografia social particular que aborda temes com la recuperació reivindicativa dels carrers, els conflictes socials o la pervivència del franquisme més enllà de la mort del dictador.

Paral·lelament, La Casa Elizalde ha participat un any més a la Fira Modernista de la Dreta de l’Eixample amb l’activitat del fotògraf minuter. Els fotògrafs minuters van ser molt populars als carrers de Barcelona de principis del segle XX ja que revelaven les fotografies en poc més d’un minut, gràcies a una càmera que feia també les funcions de laboratori fotogràfic. D’aquí se’ls conegués com a fotògrafs minuters. Aquesta activitat, oberta a tothom qui volgués fer-se un retrat, ha estat tot un èxit de participació.

Volem agrair la participació de tota la gent que ha fet possible l’exposició de Finestres de la memòria i l’interès de tots aquells que heu vingut a veure l’exposició o al nostre estand de la Fira Modernista. Sense vosaltres aquest projecte no seria possible, us animem a seguir acompanyant-nos en les properes edicions.

Pujar