01/06/2020

Homenatge a Dolors Monserdà a la Festa Major 2020

#Fembarri #FestaMajor #HomenatgemDolorsMonserdà

Per la Festa Major de la Dreta de l’Eixample el barri fa un homenatge a Dolors Monserdà, periodista, feminista i novel·lista.

Ja és aquí la Festa Major! Del 3 al 7 de juny podràs gaudir de tot un seguit d’activitats que per a aquesta edició s’han hagut d’adaptar a un nou format virtual per seguir celebrant l’esperit festiu des de casa.

Aquest any la Fira Modernista de Barcelona, peça clau de la nostra festa, està dedicada a l’escriptora i periodista feminista Dolors Monserdà i Vidal (Barcelona, 1845-1919), un any després de la commemoració dels 100 anys de la seva mort. Escriptora, poetessa, narradora, dramaturga, assagista i articulista, una gran barcelonina amb una producció cultural prolífica que avui dia és considerada una de les primeres feministes catalanes. I és per això que sis de les activitats de la festa virtual d’enguany estan dedicades al testimoni d’aquesta figura tan important per a les lletres catalanes. Et convidem a participar de la festa des de casa i conèixer una mica més amb profunditat el personatge de la Dolors Monserdà!

Les activitats en línea centrades en el seu personatge són les següents:

Dimecres 3 de juny a les 18 h. Emissió en directe a  bibliotequesbcn_acasa

“L’Aventura de conèixer. T’interessa. El feminisme de Dolors Monserdà”, xerrada a càrrec de M. Àngels Cabré Castells, directora de l’Observatori Cultural de Gènere.

Dijous 4 de juny a les 19 h rutamodernisme

“La modernitat de Dolors Monserdà”, xerrada a càrrec de Carme Mas, filòloga i de Marta Pessarrodona, comissària de l’Any Dolors Monserdà.

Divendres 5 de juny a les 19 h i a les 20 h rutamodernisme  i a  coreixample

Lluís Bosch, cap de la Ruta del Modernisme de Barcelona, entrevista a Marta Pessarrodona, comissària de l’Any Dolors Monserdà.

“He nascut per reivindicar”, lectura dramatitzada de diferents textos emblemàtics de la Dolors Monserdà a càrrec del Grup Descabelladas.

Dissabte 6 de juny a les 10.30 h ruta modernisme

Estrofa de “L’ametller florit” de Dolors Monserdà a la Casa Amatller, vídeo presentació del poema de Dolors Monserdà de la façana de la Casa Amatller.

Diumenge 7 de juny a les 12.15 h cementirisdebarcelona

Vídeo “La casa eterna de Dolors Monserdà”, sobre la seva sepultura, obra de Josep Puig i Cadafalch.

Per últim, et convidem a veure aquí sota el vídeo homenatge que va crear l’any passat l’Institut Català de les Dones pel centenari de la seva mort. #AnyDolorsMonserdà

 

Consulta el programa de la Festa Major 2020

Pujar