22/06/2020

La Merienda, un projecte humà a l’Eixample

#Fembarri #Solidaritat #ONGLaMerienda

L’ONG La Merienda ha passat a atendre prop de 300 famílies durant la pandèmia, més del triple de persones usuàries i amb un perfil nou.

Les persones usuàries de l’ONG La Merienda, a la Dreta de l’Eixample, s’han triplicat arran de la crisi de la Covid-19. Ara hi ha prop de 300 famílies que s’hi adrecen per obtenir lots d’aliments. A més, mentre no es recuperi la normalitat, l’entitat no pot organitzar els berenars presencials, que agrupaven prop de 120 persones sense recursos.

La Merienda és un projecte de l’Associació Sud Integració, una entitat solidària que va néixer fa sis anys a la Dreta de l’Eixample, un dels barris amb major renda de la ciutat, però també amb població en situació de risc i molta gent gran que viu sola. Dos cops a la setmana comparteixen un berenar-sopar amb persones sense sostre o en situació de precarietat al claustre de l’església de la Concepció, en un espai que els cedeix la parròquia. El projecte va més enllà de l’assistència alimentària focalitzant-se en l’acompanyament psicosocial d’aquestes persones, escoltant-les i oferint atenció i acollida des del respecte, l’acceptació i l’afecte.

Ara, a més, amb la situació derivada de la pandèmia molta gent s’ha quedat sense ingressos, i això ha fet que als 80 o 90 persones usuàries habituals, la majoria adultes i soles, s’hi hagin afegit unes 200 més, però amb un nou perfil. Ara la major part són famílies de quatre o sis membres. La majoria hi han contactat a través de les xarxes socials, i tot i que molta feina es fa telefònicament, el lliurament d’aliments el continuen realitzant al claustre de la Concepció. La Merienda es realitza gràcies a les donacions aportades per 30 comerços de la Dreta de l’Eixample i 40 voluntaris que dediquen el seu temps a la ciutat de Barcelona.

Coneix més detalls sobre aquesta ONG que promou la reinserció social a través de la seva pàgina web.

 www.la-merienda.org

 

 

 

Pujar