Més de 200 propostes per arrencar amb forces un nou curs

05/09/2017

Després d’uns dies de pausa, hem tornat amb moltes ganes de sorprendre’t amb les novetats pel que fa als tallers culturals d’aquesta tardor. Si tens ganes de de descobrir nous horitzons, estimular la teva creativitat, gaudir aprenent i trencar amb la rutina t’interessarà saber que a  La Casa Elizalde tenim 200 tallers pensats per a tu.

Les humanitats han estat sempre un plat fort entre els nostres tallers. Aquest trimestre volem viatjar lluny, cap a la Xina amb Mirant a Àsia: conèixer l’Àsia actual, on oferirem una panoràmica de la història, la societat i la cultura de la Xina contemporània i la seva posició com a potència global. Tot això conduit per un expert en la temàtica, coneixedor de la llengua i Director del Programa d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UOC, David Martínez-Robles. També viatjarem als temps de La Revolució Russa: un octubre que va canviar el món i ens endinsarem en el llenguatge de l’arquitectura al taller Firmitas, utilitas, vetustes: una aproximació a l’arquitectura. El cinema també serà molt present en aquest curs amb un taller on aprendrem a valorar aquells films que s’han inspirat en la realitat a Com la vida: cinema i fets reals.

Per aquells que vulgueu conèixer i entendre el camp de l’argumentació i a la lògica filosòfica no us podeu perdre Pensar bé per a argumentar bé? Una aproximació filosòfica a les lògiques. Conduit pel professor titular de Filosofia de la Ciència i la Computació de la UAB Jordi Vallverdú, seguirem un curs amè sobre les formes tant històriques com actuals emprades per argumentar lògicament.

I per a les ments més creatives tenim un seguit de tallers pensats per estimular l’artista que portes a dins. Què està passant a la poesia actual? Josep Pedrals ens proposa investigar i gaudir a partir d’unes lectures amb l’objectiu de fer una ullada al panorama i adquirir una sensibilitat poètica ampla i profunda a Taller de poesia: llegir, escoltar i… T’agradaria participar en la dramatúrgia, la posada en escena i la interpretació d’una peça curta de teatre? L’actor, director i autor teatral Enric Ases ens proposa un taller on realitzar-ho: Creació escènica en equip.

A La Casa Elizalde ens agrada la ciència i descobrir nous horitzons. És per això que et proposem endinsar-te en les matemàtiques com mai te les han explicat a Matemàtiques per entendre el món. També volem apropar-nos a la Neurociència i l’educació amb un taller pràctic on els participants podran transferir els coneixements al seu context professional.

En l’àmbit de la salut, aprendrem a tenir cura del nostre sistema immunològic amb Defenses i sistema immunològic des de la medicina integrativa, a partir d’ estratègies de prevenció i reforç de la salut de la mà de diferents professionals: naturòpata, homeòpata, osteòpata, dietista, professional en medicina tradicional xinesa i psicòloga.

Això només són unes pinzellades del que podràs gaudir fent i compartint aquest trimestre, et convidem a fer una ullada a totes les altres propostes que conformen la nostra programació de tallers culturals. No t’ho pensis i omple de color aquesta tardor!