Nuri Total. Rocu i Bitxos raros

#ElizaldeGreatesthits #Espectaclesfamiliars #Nuritotal

Hi ha dues situacions que com a espai cultural ens omplen de satisfacció i donen sentit a la nostra tasca. Una és veure gaudir al públic i rebre el seu reconeixement. L’altra és veure com una companyia emergent evoluciona i madura amb el temps.

La Casa Elizalde programa vint espectacles familiars a l’any, tots ells de companyies professionals. Molts d’aquests grups porten una llarga trajectòria a les esquenes i les seves creacions són garantia de qualitat. Programar-los és relativament fàcil, ja que són sinònim d’èxit, que el públic sortirà satisfet i havent après quelcom. Quan no coneixem de res a una companyia és quan la seva programació esdevé un repte.

Això és el que ens va passar amb la cia. Nuri Total. L’any 2014 l’ Alina Ventura, directora de la distribuïdora La Maleta dels Espectacles ens va suggerir que li donéssim un cop d’ull a una proposta que li acabava d’arribar. Es tractava d’un grup de tres músics liderats per Núria Cela, una artista molt completa, cantant, ballarina i clown. La banda presentava el concert/espectacle Rocu i el mar dels invisibles, un conte musical en el qual els protagonistes són animals marins en vies d’extinció. L’espectacle es va representar a La Casa Elizalde el 26 d’octubre d’aquell mateix any. Tot i ser una companyia poc coneguda, hi va assistir molt de públic, com podeu veure a la fotografia d’aquesta entrada. Els artistes van connectar de seguida amb petits i grans. Vam cantar, vam ballar i vam conèixer un munt d’animalons del Mediterrani. Estàvem davant d’una companyia que es començava a obrir camí en el món professional de les arts per a famílies.

Anys més tard, a finals de 2017, la mateixa Núria Cela ens va contactar perquè volia presentar el seu nou projecte a La Casa Elizalde. Vam trobar que, per a les dues parts, era una molt bona oportunitat i així va ser com el 6 de maig de 2018 es va estrenar Bitxos raros a la nostra sala d’actes, ara sí, plena de gom a gom. Fent honor al nom de la companyia, va ser una festa total. En aquest nou espectacle hi segueixen havent animalons representats per titelles, aquest cop en una granja musical a estones esbojarrada, i moltes cançons amb lletres divertides i intel·ligents que ens parlen de la riquesa de la diversitat.

A dia d’avui, com tota la resta d’artistes, Nuri Total està de parada obligada. Quan es puguin tornar a obrir espais amb públic seguiran amb la seva carrera que esperem que ens torni a trobar en un futur no molt llunyà. Però abans que això arribi, quan els veieu programats en algun altre espai no ho dubteu, aneu a veure’ls!

@nuritotal

@Nuri-Total

www.nuritotal.com