A cura de Maia Creus i Pilar Bonet
Exposició de dibuixos, quaderns de vida, pintures i llibres de l’artista Fina Miralles (Sabadell, 1950).
Amb el document audiovisual Conversa Fani Sellamir – Fina Miralles, Cadaqués, 2017.
Coincidint amb la gran exposició “Soc totes les que he sigut” al MACBA, la mostra a La Casa Elizalde es proposa com un esdeveniment que orbita al voltant del gran astre Museu. Una invitació a posar llum en la veu, l’escriptura i els treballs més íntims i menys coneguts de Fina Miralles realitzats a partir de 1984, de retorn del viatge a Amèrica del Sud que va marcar un abans i un després en el seu itinerari vital i creatiu.
Fina Miralles és una dona artista. Dona sàvia del segle XX que ens ofereix lectures indispensables per al segle XXI sobre el nostre arrelament a la natura, la cura de la terra d’on venim, el do visionari i la necessitat de posar en relació la vida material i la vida espiritual en una cultura excessivament centrada en la productivitat, l’individualisme i el model patriarcal.
L’exposició “Fina Miralles. Paraules Fèrtils 1972-2017” és l’adaptació de la mostra produïda pel Museu d’Art de Sabadell (2018) que es va celebrar amb motiu de l’edició en quatre volums de l’arxiu textual de Fina Miralles. Els llibres, publicats per la Fundació Ars, son el resultat de la recerca duta a terme per Maia Creus entorn de l’escriptura de Fina Miralles al llarg de 45 anys i que ara es presenten de nou a La Casa Elizalde.
Imatge: Fina Miralles, Amantaní, París, tardor 1985. Museu d’Art de Sabadell
Hi col·labora:
Museu d’Art de Sabadell-Ajuntament de Sabadell, Fundació Ars, i [V-W] Visionary Women Research Group.
Agraïments:
Macba