30/04/2020

Takarazuka: la dona en el teatre japonès contemporani

#Elizalderecomana #Filosofiaoriental #Teatre

El teatre musical que trenca estereotips.

La Montserrat Crespín, la professora del taller “Filosofia de l’Àsia Oriental”, et recomana aquest vídeo sobre el simposi en què va participar el passat mes de febrer: Escriptores, actrius i muses: la dona en la literatura i el teatre de Japó, organitzat per la Facultat de Traducció i Intepretació de la UAB i el Consolat de Japó a Barcelona.

Aquí podràs endinsar-te en el teatre Takarazuka, una de les arts escèniques més reconegudes al país nipó, de la mà d’una de les actrius  més prestigioses d’aquest gènere teatral japonès, la Yumi, que va venir ex professo a Barcelona per participar en aquesta jornada.

Teatre takarazuka

T’aproparàs a un teatre popular i alhora transgressor on totes les integrants de la companyia són dones. Les actrius interpreten rols masculins andrògins que transmeten humilitat, correcció, puresa, bellesa, una masculinitat que agrada a les dones japoneses molt diferent a la que coneixem en el món occidental.  Descobreix un teatre al més pur estil Broadway, que sense deixar de banda la tradició esdevé alhora queer i trencador.

Pujar