Dones fotògrafes

Una càmera pròpia: breu història de la fotografia feta per dones

El dimarts 23 i 30 d’octubre de 18 a 20h el projecte Finestres de la memòria organitza un seminari sobre dones fotògrafes a càrrec de Lourdes Delgado, Doctora en Humanitats i fotògrafa.

El seminari Una càmera pròpia és una immersió a la història de la fotografia feta per dones. El títol fa referència al llibre Una habitació pròpia de Virgina Woolf, on l’escriptora analitzava com el gènere havia influït en la història de la literatura i feia un esbós d’una possible història de la literatura d’escriptores.

Lourdes Delgado ens proposa un seminari dividit en dues sessions, la primera es reflexionarà sobre el perquè avui en dia és necessari fer una història de les dones fotògrafes i no una història on s’incloguin homes i dones.

La segona sessió se centrarà en el treball de fotògrafes molt conegudes com Dorothea Lange, autora de la imatge iconogràfica Migrant mother, Margaret Bourke-Whitecol·laboradora de la mítica revista Life. Així com també d’autores menys conegudes com la prolífica Frances Benjamin Johnston i Laura Gilpin, que va dedicar gran part de la seva carrera a fotografiar l’oest americà.

L’activitat és gratuïta amb reserva prèvia, si vols assistir-hi escriu un mail a finestres@casaelizalde.com o truca’ns al 93 488 05 90.