Advocate

Rachel Leah Jones i Philippe Bellaiche
Israel, Canadà i Suïssa | 2019 | 108 min.
V.O.S.C. (Hebreu, àrab i anglès amb Subtítols al català)

Jueva i advocada, Lea Tsemel és un terratrèmol de l’advocacia a Israel, especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins, es considera una ‘optimista dona enfadada’. Sense pels a la llengua, accepta representar acusats palestins hagin o no comés delictes sota la revolucionària idea i forta convicció que la repressió que pateixen justifica la seva lluita per alliberar-se.

Un seguiment exhaustiu durant la preparació de les defenses de dos casos concrets, el d’Ahmad, un nen de 13 anys acusat de participar en un apunyalament d’un noi israelià i el d’Israa Jaabis, acusada pels oficials israelians d’un intent frustrat d’atemptat suïcida, ens apropa a la inclassificable i excepcional personalitat de la protagonista. Amb una energia inesgotable, porta més de cinc dècades intentant canviar i fer entendre a l’opinió pública que l’estat d’ocupació i la repressió que pateixen els palestins per part del govern d’Israel, són també culpables d’aquesta violència.

Defensora dels drets humans, afirma que els israelians són còmplices i que no tenen cap dret a dir als palestins com han de lluitar… Una història indispensable on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: “Hauríeu d’intentar entendre’m, perquè soc el futur”.

Veure trailer

 


Sobre la directora i el director

Rachel Leah Jones
Nascuda a Berkeley, Califòrnia, el 1970 i criada entre Berkeley i Tel Aviv, Jones és una documentalista aclamada per la crítica el treball de la qual se centra en Israel / Palestina. Posseeix una llicenciatura en Estudis de raça, classe i gènere i un Màster en Arts de Medi Documental. Els seus treballs com a directora inclouen: 500Dunam On The Moon (2002) per France Channel 2; Askenaz (2007) per a Israel Canal 8; Targeted Citizen (2010) per Adalah: el Centre legal per als drets de les minories àrabs a Israel; i Gypsy Davy (2012) per a Israel Channel 8 (Sundance 2012). Jones també ha produït pel·lícules per a altres com Wall de Simone Bitton (Cannes 2004; Premi Especial de Jurat a Sundance 2005).

Philippe Bellaiche
Nascut a París, França el 1967, Bellaiche és un Director de Fotografia guardonat, els treballs del qual inclouen Between Fences (Berlín 2016); Once I Entered A Garden (Roma 2012); Z32 (Venècia 2008); Avenge But One Of My Two Eyes (Cannes 2005) d’Avi Mograbi; The Settlers (Sundance 2016); Hothouse (Menció Especial de Jurat, Sundance 2007) de Shimon Doten; Gypsy Davy (Sundance 2012) de Rachel Leah Jones; The Flat (Tribeca 2012; Premi de l’Acadèmia d’Israel 2011) d’Arnon Goldfinger entre molts d’altres; També és professor de cinematografia i imparteix classes magistrals i va rebre el Premi Cinema Arts el 2013.

Dia
Dimarts 16/02/2021 19:00

Pujar