Jaume Plensa. Pots sentir-me?

Pedro Ballesteros
Barcelona, Nova York, París, 2020 | 75 minuts | VOE
Gènere: Documental

Pots sentir-me? es submergeix en l’obra i la personalitat de l’escultor Jaume Plensa, un dels artistes en actiu més rellevants del panorama mundial, i reflexiona sobre els mecanismes que condueixen a la creació artística, les preguntes que sorgeixen en enfrontar-nos-hi i sobre com l’art pot transformar la nostra manera de veure i ser al món.

De la mà de Plensa, visitem algunes de les seves peces més emblemàtiques, instal·lades en espais públics d’Espanya, França, Suècia, Estats Units, Canadà i Japó, en una seqüència de viatges que travessen també les idees que alimenten la seva obra.

Presenciem la gènesis i construcció d’un gran projecte per al lobby d’un gratacels a Nova York, la preparació d’una retrospectiva sobre la seva obra al MACBA de Barcelona, la inauguració d’una gran exposició a l’aire lliure a Estocolm i la instal·lació d’altres grans projectes a l’illa de Porquerolles, Madrid i Nova York.

Premi del Públic al Docs Barcelona 2020
Selecció oficial al Fine Arts Film Festival (ViCA)

Presentació de la pel·lícula i col·loqui posterior a càrrec de Paco Poch i Jordi Marquès, productors del film.


MIRADES. Cicle de cinema documental
Creació, incomprensió i transformació

Les crisis posen de relleu allò que és important i necessari per viure, i l’art és una part essencial de la nostra societat que ens ajuda a construir i formar-nos com a persones. Per això, aquest Mirades, comptant amb la complicitat de Paco Poch, l’hem volgut dedicar als artistes que amb les seves idees obren camins i ens il·luminen. El cicle proposa tres pel·lícules, Jaume Plensa. Pots sentir-me?, un documental que parla sobre la creació artística, Camille Claudel 1915, ficció que relata la incomprensió i la marginació que va patir l’escultora Camille Claudel i el documental Dancing Dreams, on de la mà de Pina Bausch, es revel·la la capacitat transformadora de la dansa.

Hi col·labora: Paco Poch Cinema / Mallerich Films

Pujar