09/04/2020

Corroc. Escarlata Circus

#ElizaldeGreatesthits #Circ #Improbables

Bet Miralta i Jordi Aspa. Aquest és el nom de les dues persones que van fundar Escarlata Circus ara fa més de trenta anys. En aquestes línies no ens és possible transmetre tot el que La Bet i l’Aspa (així és com tothom anomena l’Aspa, valgui la redundància) han arribat a aportar al món del circ i de les arts escèniques des de finals dels 80 fins a dia d’avui: 30 anys de trajectòria, un munt de premis, entre ells el Nacional de Cultura de la Generalitat el 2007 i el Premio Nacional de circo del 2012 pel festival Trapezi, del qual en van ser cocreadors i directors des del 1997 fins al 2012, espectacles propis, direccions d’altres companyies, sempre evolucionant i en efervescència creativa. Si vols conèixer-los una mica més, ves a aquest enllaç on et podràs descarregar el llibre del seu 25è aniversari o mireu el documental que t’hem proposat en aquest blog.

El 16 i el 17 de desembre de 2016 els vam poder acollir al nostre centre amb el que aleshores era el seu darrer espectacle, Corroc, una visita guiada per dos personatges entranyables a un museu de pedres en forma de cor, cada una amb la seva essència, amb la seva història, que ens explicaven la senyoreta Coral i el senyor Pedro. La primera planta de La Casa Elizalde va quedar capgirada i els cors dels que hi vam ser presents, també.

El passat divendres 3 d’abril vam poder parlar per telèfon amb la Bet. Ens diu que ells també recorden el seu pas per casa nostra com a quelcom molt especial. L’Estat d’Alarma els va agafar, com no podia ser d’una altra manera, a punt d’actuar a Viladecans amb el seu darrer espectacle Quan els crancs portin talons. Tornaran a estar programats, en aquesta localitat i arreu. I si no els has vist encara, fes-ho. Veuràs davant teu tot un torrent de creativitat i potser, fins i tot, et convidin a un vi i unes olives…

@ciaescarlatacircus

@escarlatacircus

@escarlatacircus

www.escarlata.com

Et deixem també el tràiler de “Corroc”, l’espectacle que vam gaudir a La Casa Elizalde:


Imatges de l’espectacle Corroc

Pujar