03/04/2020

De la cuina a l’oficina i de l’oficina a la cuina

#Elizaldeproposa  #Exposicions

Laxmi ens presenta dues sèries de collage ‘Toda mujer debe aprender el funcionamiento de un frigorífico’ i ‘Toda mujer debe aprender a ‘leer’ el plano de una cocina’ a l’Espai OFF de La Casa Elizalde.

Els títols provenen del llibre El mundo del hogar (1977) que ha estat també la font d’on ha extret el material de treball i d’on han sorgit les seves reflexions visuals entorn a la representació de la dona.

A la seva pàgina web podeu veure els collages que conformen les dues sèries i aquí us deixem el vídeo (realitzat per Waldemar Ramos) del procès creatiu, on es veu com treballa les imatges i els dona un nou significat a partir del retall i una nova col·locació de les figures en els espais. 

La sèrie ‘Toda mujer debe aprender a ‘leer’ el plano de una cocina’ posa en diàleg el llibre del 1977 amb catàlegs contemporanis i, segons Laxmi, és sorprenent veure com els cossos s’adapten sense esforç als nous espais: de les cuines a les oficines, seguint una mateixa representació de la dona al llarg del temps. Els espais canvien, però no la manera com se’ns representen. (Podeu veure un exemple a la imatge superior).

I ara, en aquests dies de confinament, la idea “de la cuina a la oficina” pren encara una nova realitat més; tancats a casa, de l’oficina a la cuina i de la cuina a l’oficina…, tot esdevé el mateix espai. 

 

Més informació

Pujar