08/04/2020

La memòria de les pedres

#Elizaldeproposa  #Elizaldeexposicions  #Lapelldelsastres   

L’acció de calcografia va ser la primera de les activitats programades entorn de l’exposició “La pell dels astres” de les artistes Marta Darder i Adriana Valle, actualment posposada. 

L’exposició proposa un espai de trobada, un camp on les artistes mostren un seguit de peces fruit de l’observació i experimentació amb els elements de la naturalesa. Les obres presentades, de diferents suports i disciplines, es troben en aquesta voluntat de transformació de la natura i el rastre que aquesta deixa: la rosada es converteix en paper pintat o en petites gotes de vidre, la lluna travessa escorces d’arbre o es transforma en banyes de ceràmica, els núvols toquen quasi a terra i les fulles dels arbres que cauen, cauen cap als cels… i les pedres del Montnegre mostren en silenci la seva història.

L’acció col·lectiva proposada per les artistes va consistir a calcar les pedres de la muralla romana de la Barcino del s. XXI, a la plaça Ramon Berenguer el Gran. Allà es van fer les calcografies, el frottage i mentre dibuixàvem la muralla, la Catalina Girona i la Marta Darder van recitar alguns poemes. Per acabar, ens vam endur els dibuixos i les calcografies, el rastre i la memòria de les pedres, cap a La Casa Elizalde. I allà hi són. Esperant-nos…


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Laura, estudiant en pràctiques, va documentar tot el procés i l’ha recollit en aquest petit vídeo. 

Gràcies Laura pel vídeo, Raül pel suport i Cercle Artístic de Sant Lluc pel material artístic. Moltes gràcies a la Carme Miró i Alaix, responsable del Pla Barcino, i al Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Barcelona per donar-nos el permís i fer possible l’acció! I gràcies també a totes les altres participants per acompanyar-nos amb poesia i alegria.

 

 

Pujar