13/05/2020

L’Eixample després del COVID-19

#Fembarri #Diarilíniaeixample #Societat

A poc a poc comencem a entrar a la fase de desconfinament i molta gent s’està preguntant: com serà el futur a partir d’ara?

El passat 6 de maig el diari Línia Eixample va publicar una notícia que reflexiona sobre aquesta pregunta i va més enllà. L’article, titulat “Eixamplem-nos!”, està escrit per Jaume Artigues, actual president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample, la seu de la qual es troba, justament, a la mateixa Casa Elizalde, on es reuneixen periòdicament.

Jaume Artigues, arquitecte especialitzat en espais públics, ens planteja un exercici de reflexió col·lectiva. Des de l’AVV sempre han treballat aspectes com la contaminació de l’aire, la pacificació del trànsit o la demanda de nous equipaments, reivindicant la presa de consciència de barri, i ara, davant aquesta crisi sense precedents, cal defensar els drets d’una altra manera; ara les accions hauran d’anar dirigides a “reconstruir el món, la ciutat i el barri de demà”, afirma Artigues.

Temes com la sostenibilitat a les ciutats, les retallades i privatitzacions en els serveis (sobretot el sanitari), la salut de la gent gran, el petit comerç de proximitat, els problemes d’habitatge… ara prenen una nova dimensió i requereixen nous plantejaments. Per això és necessari “eixamplar-nos” en aquesta nova realitat, i com diu Artigues: “prendre decisions transcendentals i avançar per nous camins”.

 

A la imatge, en Jaume Artigues, president de l’AVV de la Dreta de l’Eixample i autor de l’article.

 

Llegeix l’article

 

Pujar