08/04/2020

Maruja Limón

#ElizaldeGreatesthits #Músiquesenfemení

Novembre del 2018. Ens arriba la proposta d’un grup de cinc dones joves que fan un tipus de rumba pop que a estones ens recorda a Ojos de Brujo, potser també a Ketama, fins i tot Kosturika…  Quan comences a escoltar més d’una referència en un grup és senyal que ja té un so propi, és a dir que, malgrat escoltar aquestes influències, la banda ja sonava a Maruja Limón. Dones que treballen de dia i ballen de nit, diuen elles, i que toquen molt i molt bé, diem nosaltres.

Les truquem i aconseguim tancar una data amb elles, el 22 de març de 2019. Just a temps. A inicis de 2019 comencen a ploure’ls un munt d’actuacions, premis i reconeixements arreu (Catalunya, Espanya, Europa) i malgrat l’èxit segueixen amb el compromís de voler venir a un centre de proximitat com el nostre.

La setmana de la seva actuació va ser difícil contenir l’allau de trucades per reservar entrada. Es van esgotar de seguida, vam haver d’optar per retirar les cadires de la sala d’actes i, tot i així, malauradament moltes persones van quedar fora. El concert va ser memorable. So contundent a la vegada que ple de subtileses, festa, rumba i drama, com la vida mateixa. Savoir faire, ofici, honestedat i arrogància flamenca que ens va fer cantar, ballar i viure amb aquestes dones. Si ens parem a recordar aquell concert encara ens arriben les sensacions…

A dia d’avui, un any després i amb un segon disc, ja és una banda més que consolidada. Com tota la comunitat artística, han vist congelada la seva activitat. Des del confinament continuen ben actives a les xarxes i t’animem a seguir-les:

@maruja.limon

@somosmarujalimon

www.somosmarujalimon.com

Escolta els seus dos treballs a Spotify:

Más de ti (Kasba music 2018)

Ante mí (Kasba label 2019)


Imatges del concert a Casa Elizalde. Març 2019

Pujar