14/05/2020

Mirades des del confinament: l’obra d’art de la solidaritat

#Fembarri #Homenatge #Obracol·lectiva

Mirades des del confinament és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la col·laboració del Festival Cruïlla i vinculat a la situació derivada de la Covid-19. L’objectiu és fer un homenatge a la solidaritat col·lectiva que ha sorgit durant aquesta crisi social i sanitària.

L’artista internacional Joan Fontcuberta dirigirà el resultat d’aquesta iniciativa, ja que serà l’encarregat de crear una obra d’art a partir de les fotografies que la gent enviï d’aquests dies de confinament i on es mostri aquesta “solidaritat col·lectiva”: des de professionals de diversos sectors que han estat ajudant fins a petites accions individuals o col·lectives fetes des de casa o als carrers. Entre totes les imatges, Joan Fontcuberta crearà un fotomosaic gegant, la imatge final del qual serà sorpresa fins a l’últim moment.

Aquesta gran obra d’art conjunta s’exposarà en el marc del Festival Cruïlla 2021, quan es donin les condicions idònies, i quedarà de forma permanent al Parc del Fòrum de Barcelona (on anualment se celebra el Festival Cruïlla) com a homenatge i espai simbòlic de memòria col·lectiva.

Participa en aquesta crida a la ciutadania amb imatges que mostrin què fas a casa teva durant el confinament. De l’11 al 19 de maig pots enviar les teves fotografies al correu mirades@omnium.cat o bé penjar-les a la web que trobaràs aquí.

www.miradesdesdelconfinament.cat

A la imatge de portada, el fotògraf i pensador visual Joan Fontcuberta.

 

Pujar