National Theatre. A streetcar named desire

#Elizalderecomana #Nationaltheatreathome

El National Theatre o Royal National Theatre és el nom de la companyia nacional de teatre anglesa. Creada l’any 1963 i dirigida durant els seus primers anys pel cèlebre actor i director Laurence Olivier, es va establir definitivament a Londres, en un edifici inaugurat l’any 1976.

Actualment ofereix una programació de primer nivell pel que fa a teatre professional però també és referent a nivell mundial de diferents projectes educatius i de creació de públics. Va ser un dels primers equipaments escènics en oferir els seus espectacles en streaming. La iniciativa National Theatre Live consisteix a emetre en directe via satèl·lit les actuacions de les seves produccions a cinemes i centres d’arts de tot el món. Des del juny de 2009 el projecte ha anat creixent i s’ha consolidat fins a l’actualitat, en què les projeccions tenen una altíssima qualitat.

Des del passat març i durant el període de confinament han impulsat National Theatre Home, un espai virtual en el qual projecten, cada setmana, una peça teatral enregistrada prèviament. Aquest dijous 21 de maig s’estrena la projecció A Streetcar Named Desire (Un tranvía anomenat desig), l’aclamat clàssic de Tennessee Williams protagonitzat l’any 2014 per l’actriu Gillian Anderson.

Pots veure l’obra fins el dijous 28 de maig al canal Youtube del National Theatre. Durant la primera reproducció, a les 19 h del dia 21 de maig, podràs xatejar en directe amb altres espectadors mentre es reprodueix.

Nota: L’idioma de la peça és l’anglès i està subtitulada també en anglès.

canal Youtube del National Theatre