20/04/2020

No oblidem la literatura. Per Sant Jordi et recomanem…

#Elizaldeproposa #Llibres #Santjordi #Literatura

En Francesco Luti i en Ricardo Baixeras ens recomanen llibres per aquest Sant Jordi.

Sens dubte aquests dies hem pogut trobar en la lectura un autèntic refugi per fer més portable l’aïllament. Hem demanat a en Francesco Luti, professor acabat d’incorporar aquest hivern al taller “Les grans novel·les de tots els temps”, i a en Ricardo Baixeras, professor del taller “Literatura moderna i contemporània: les novel·les imprescindibles”, que ens recomanin una lectura per aquest Sant Jordi.

En Francesco Luti és doctor en filologia espanyola, professor de literatura i escriptor. Ha publicat més de 30 llibres, dels quals cal destacar Poesia spagnola del Secondo Novecento (2008) i les premiades La goccia che scava (2013) i A testa alta (2014). Si vols més informació pots donar un cop d’ull a la seva pàgina web.

Et recomanem qualsevol dels llibres d’en Francesco, però, a part, ell ens fa una recomanació personal, la lectura del llibre Afirma Pereira, d’Antonio Tabucchi, un clàssic contemporani que tothom hauria de llegir alguna vegada.

El pots trobar en format digital al catàleg online ebibliocat.

Troba aquí Afirma Pereira

En Ricardo Baixeras és doctor en Humanitats, doctor en Teoria de la literatura comparada i crític literari a El Periódico de Catalunya. Combina la seva tasca docent a diverses institucions culturals i universitàires amb l’assessoria literària, la participació a seminaris i congressos i a publicacions diverses.

La seva recomanació és El mal de Montano, d’Enrique Vila Matas, un regal per tots els amants de la literatura.

Troba aquí El mal de Montano

 

No confinis la literatura, continua llegint ara i sempre!

 

 

 

 

 

 

Pujar