Paisatges del nou sublim

#Elizaldeproposa  #Elizaldeexposicions  #Canvidaires   


La tardor passada vam exposar a La Casa Elizalde el projecte guanyador de la 6a Convocatòria d’Arts Visuals “Canvi d’aires” del col·lectiu Nyamnyam, format per Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez. L’exposició es formalitzava principalment en la pel·lícula Canvi d’aires, en què paisatge, territori, memòria, criança, naturalesa i futur teixien un recorregut vital per diferents geografies, des de Catalunya fins a diferents territoris de Colòmbia.

Una de les activitats relacionades amb aquesta exposició va ser la sessió “Paisatges del nou sublim” a càrrec de Pere Sala i Martí (Observatori del Paisatge), que va parlar-nos sobre el paisatge i el concepte del “nou sublim” a través de fotografies i música en directe.

Hem trobat oportú revisar aquest projecte, ara que és tan necessari un canvi d’aires, i aprofitar aquesta parada forçada per reflexionar de nou sobre les nostres dinàmiques de vida i convivència amb la nostra comunitat i el nostre entorn. La crisi sanitària que vivim és, en part, el resultat d’un impacte abusiu i desequilibrat de les persones sobre la naturalesa i el territori, i així ho posava de manifest Pere Sala i Martí quan ens ensenyava fotografies de paisatges desolats i agredits de diferents indrets del món. Aquí volem compartir algunes imatges, totes realitzades per Pere Sala i Martí, juntament amb la sessió de música que les acompanyava: