18/05/2020

VinclesBCN, una eina social per a la gent gran

#Fembarri #Gentgran #Recursossocials

Molt abans que la crisi del coronavirus sacsegés les nostres vides, existia ja un servei de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona per combatre els moments de soledat que poden arribar a sentir les persones grans.

Es tracta del programa VinclesBCN, que es va posar en marxa el 2015 amb la voluntat de reforçar les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorar el seu benestar mitjançant les noves tecnologies. Ara te’l volem destacar per dos motius: primer perquè La Casa Elizalde va col·laborar-hi en el seu moment, i després perquè en la situació actual que vivim la iniciativa sembla més oportuna que mai.

Aleshores era tota una novetat entregar-li una tauleta a una persona major de 65 anys perquè en fes ús i navegués amb aplicacions online. Qui imaginava que uns anys més tard les tauletes i altres dispositius esdevindrien mitjans imprescindibles per la comunicació i la relació a distància a què ens ha obligat el confinament?

Recordem que fa cinc anys l’Ajuntament va començar a proporcionar a les persones usuàries del servei una tauleta amb l’aplicació instal·lada (accessible i molt intuïtiva) que els permetia comunicar-se a través de missatges de text, de veu, fotografies i fins i tot videoconferències amb familiars, amics, altres persones dels grups de VinclesBCN i també professionals dels serveis socials. D’aquesta manera es creava una eina molt útil perquè la gent gran tingués una vida activa, amb menys soledat i pogués ampliar la seva xarxa de contactes establint noves relacions que els permetin compartir experiències i records.

Connecta’t a VinclesBCN. El vídeo ho explica molt bé, i en aquest enllaç també trobaràs la informació per participar en el projecte.

www.ajuntament.barcelona.cat

Pujar