22/03/2023

12 tallers per a aquesta primavera!

Nosaltres ho tenim clar: el més important ets tu. Tant si fa molts anys que confies en nosaltres, com si és la primera vegada que vens, ets i seràs el centre de la nostra activitat formativa.

Tot seguit et proposem 12 novetats de la nostra programació de tallers per a aquest trimestre de primavera.

Som-hi!

Descarrega’t el fulletó

 

1. A la recerca d’esperança: els camps de refugiats d’Europa

Dijous de 20 a 21.30 h
Amb Jesús Martínez

Els camps de refugiats, que en un origen van ser plantejats per donar asil temporal, s’han convertit, en aquesta última dècada, en assentaments permanents, molts d’ells, més poblats que les mateixes ciutats europees.

A través de l’experiència viscuda in situ per un periodista, coneixerem quina és l’autèntica realitat d’alguns dels camps de refugiats d’Europa com el d’Adasevci, a la frontera de Sèrbia amb Croàcia o el de Grande-Synthe, a prop de Dunkerque i Calais (Kurdistan).

Més informació

 

2. Història i estètica russa: del realisme social al realisme socialista

Dilluns de 19.15 a 20.45 h
Amb Lina Gorbaneva

A través de vuit moments cabdals de la història russo-soviètica, veurem com l’art esdevé l’escenari de conflictes i debats polítics.

A més a més, analitzarem l’evolució del pensament social i estètic, des de les utopies populistes del segle XIX de l’escola realista fins a l’Estat totalitari i l’establiment del realisme socialista amb Statlin.

Més informació

 

3. Il·lustres catalanes i catalans en l’oblit

Dijous de 17 a 18.30 h
Amb Marc Jobani

Un curs de biografies que ens portarà a conèixer personalitats catalanes que sens dubte van il·lustrar la societat del seu temps, però que, per un motiu o altre, han quedat relegades a un coneixement parcial o quasi nul per part de les generacions posteriors: Teresa Claramunt, Pere Felip Monlau, Lluïsa Vidal, Narcís Monturiol Colomer i tants altres que indiscutiblement mereixen el reconeixement com a pilars de la nostra memòria col·lectiva.

Més informació

 

4. El retrobament amb el passat: les cultures del territori mesoamericà i andí

Dimarts de 17.15 a 18.45 h
Amb Cristina Calamote

Ens aproximarem a les cultures que habitaren el territori mesoamericà i la zona andina a partir dels conceptes de religió, símbol, societat, política i de les relacions interculturals.

Coneixerem la «cultura mare» de Mesoamèrica -l’olmeca-, la cultura maia i l’imperi asteca, entre molts altres.

El curs inclou una visita al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona.

Més informació

 

5. “En l’art, no hi ha ni passat, ni futur”. Una aproximació per la vida i obra de Pablo Picasso

Dimarts d’11.45 a 13.15 h
Amb Maria Vallverdú

L’any 2023 es commemora el 50è aniversari de la mort de Picasso. Si hi ha un artista que defineix el segle XX, amb tota la seva crueltat, violència, passió, excessos i contradiccions, és sens dubte Picasso.

Us convidem a descobrir Pablo Picasso, un geni, una icona, un pintor inimitable que va revolucionar l’art del segle passat.

S’alternaran les sessions teòriques a La Casa Elizalde amb visites a exposicions sobre l’artista.

Més informació

 

6. En sèrie: de ‘Twin Peaks’ a ‘Los Soprano’

Dimecres de 17 a 18.30 h
Amb Oriol Rosell

Les sèries són el format audiovisual més celebrat al segle XXI. Algunes, com “Los Soprano” o “The wire”, són ja clàssics de la ficció televisiva. D’altres, com “Friends” o “Twin Peaks”, han esdevingut autèntics objectes de culte popular.

Hi ha sèries de tota mena i per a tothom: romàntiques, dramàtiques, comèdies, musicals, policíaques… Algunes són relats que s’estenen al llarg de vàries temporades i altres són autoconclusives.

Us proposem fer un repàs per la història de les sèries, conèixer les diferents tipologies i analitzar quines han estat les millors i per què.

Més informació

 

7. La bellesa de l’òpera: Bel canto versus Verisme

Divendres d’11.15 h a 12.45 h
Amb Cristina Álvarez

L’experiència sonora del Bel Canto i el Verisme musical solen estar plens de moments estètics difícils d’oblidar per l’artista i l’oient. Qui no ha cantat fragments d’àries a la dutxa sense adonar-se’n?

Dibuixarem els punts de contacte entre la bellesa apol·línia del bel canto en contraposició a la bellesa dionisíaca del verisme. Sent aparentment tan diferents, com és que tothom les rep tan properes al cor, quins són els elements que fan que aquesta connexió sigui tan precisa i que sobrevisqui al pas del temps?

Analitzarem a fons grans òperes com l’Elisir d’Amore de G. Donizetti i La Bohème de G. Puccini, entre d’altres.

Més informació

 

8. Fortaleses emocionals i mentals: aprendre a pensar de forma saludable 

Dijous de 10 a 11.30 h
Amb Elena Ramírez

Pensem, sentim i actuem de forma saludable? Identificar, validar i cuidar les nostres fortaleses emocionals i mentals ens ajudarà a equilibrar la nostra forma d’entendre’ns i cuidar-nos i, per tant, a viure de forma més plena.

Aprendrem a com tenir una bona relació, sana i conscient, amb la nostra ment i amb el nostre món emocional, a com potenciar-la i també a com gaudir-la.

Més informació

 

9. Les claus del relat breu

Dimecres d’11 a 12.30 h
Amb Marla Jacarilla

Endinsa’t en el fantàstic món del relat breu i aprèn les tècniques narratives per poder plasmar amb paraules tot allò que tens al cap.

Eines per agafar seguretat davant el paper amb blanc, per prendre consciència de la importància de sintetitzar, per descobrir els errors més freqüents a l’hora d’escriure i esmenar-los.

Més informació

 

10. Retrat: el dibuix d’un rostre

Dimecres de 10 a 12 h
Amb Maria Pappalardi

Partint de l’estudi previ de l’anatomia i l’observació de diferents tipus de rostre, ètnies i edats, podràs aprendre a dibuixar les proporcions del rostre i tenir un altre punt de vista del dibuix.

Descobreix-ne totes les possibilitats amb un model al natural a algunes de les sessions.

Més informació

 

11. Més tapes del món

Dimarts de 17 a 19 h
Amb Jenny Chih-Chieh Teng

Les tapes són plats versàtils, tant poden ser un tastet com constituir tot un àpat. Cada cuina té les seves pròpies versions impregnades de la seva cultura i la seva història.

Continuarem explorant, preparant i gaudint de diferents tapes populars d’arreu del món. T’animes a anar de “tapeo”?

Més informació

 

12. Sabors vegans

Dijous de 19.30 a 21.30 h
Amb Sofia Ferreira

Endinsa’t en el món vegetal per portar una dieta saludable i sostenible. Descobreix nous sabors, textures i trucs per a gaudir de les verdures i hortalisses de temporada.

Aprèn a fer receptes lleugeres, fresques i acolorides per a preparar-te per a l’estiu!

Més informació

 

 

Vols conèixer tota la programació de primavera? Clica aquí!

Tu ets la protagonista dels nostres tallers.
Tu ets La Casa Elizalde!
#ComunitatElizalde

 

Pujar