19/09/2018

Arriba una nova edició del cicle de cinema documental Mirades

Arriba una nova edició del cicle de cinema documental Mirades. Els documentals que veurem, sel·leccionats per la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani, ens obren una finestra a descobrir realitats diverses i reveladores.

El dimarts 25 de setembre projectarem el primer documental: Cadascú la seva criada (de Maher Abi Samra). Zein és comercial en una agència de ‘domèstiques’ al Líban. Fa venir dones d’Àfrica i Àsia per treballar en famílies libaneses i ajuda els seus clients a escollir d’un catàleg la dona  que respondrà millor a les seves necessitats.

Seguirem amb Sense cinema (de Lamine Ammar-Khodja) el dimarts 2 d’octubre. Acampat davant d’una sala de cinema recentment renovada però totalment deserta, un cineasta aborda la gent al carrer per parlar-hi de cinema.  La pel·lícula dibuixa un retrat vívid de la ciutat i ofereix un reflex en filigrana sobre el lloc del cinema a Algèria.

Acabarem amb Paciència, paciència. Tu aniràs al paradís! (de Hadja Lahbib) el dimarts 9 d’octubre. Als anys 60, milers de nord-africans van emigrar a Bèlgica per treballar, entre ells hi havia moltes dones que van deixar-ho tot enrere per seguir els seus marits cap a un país desconegut. Quinze anys més tard, algunes d’elles assaboreixen l’emancipació.

Cada sessió anirà acompanyada d’un col·loqui posterior, t’hi esperem!

Pujar