mirades setembre 2018

Arriba una nova edició del cicle de cinema documental Mirades

19/09/2018

Arriba una nova edició del cicle de cinema documental Mirades. Els documentals que veurem, sel·leccionats per la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani, ens obren una finestra a descobrir realitats diverses i reveladores.

El dimarts 25 de setembre projectarem el primer documental: Cadascú la seva criada (de Maher Abi Samra). Zein és comercial en una agència de ‘domèstiques’ al Líban. Fa venir dones d’Àfrica i Àsia per treballar en famílies libaneses i ajuda els seus clients a escollir d’un catàleg la dona  que respondrà millor a les seves necessitats.

Seguirem amb Sense cinema (de Lamine Ammar-Khodja) el dimarts 2 d’octubre. Acampat davant d’una sala de cinema recentment renovada però totalment deserta, un cineasta aborda la gent al carrer per parlar-hi de cinema.  La pel·lícula dibuixa un retrat vívid de la ciutat i ofereix un reflex en filigrana sobre el lloc del cinema a Algèria.

Acabarem amb Paciència, paciència. Tu aniràs al paradís! (de Hadja Lahbib) el dimarts 9 d’octubre. Als anys 60, milers de nord-africans van emigrar a Bèlgica per treballar, entre ells hi havia moltes dones que van deixar-ho tot enrere per seguir els seus marits cap a un país desconegut. Quinze anys més tard, algunes d’elles assaboreixen l’emancipació.

Cada sessió anirà acompanyada d’un col·loqui posterior, t’hi esperem!