Cantoría

#ElizaldeGreatesthits #Elizaldeclàssica #Cantoría

Aquesta nova entrada d’#ElizaldeGreatesthits la volem dedicar a les persones amants de la música antiga. Segurament, alguns dels qui sou fans dels concerts de clàssica que programem els dilluns recordareu el concert que el 25 de febrer del passat 2019 va oferir el quartet vocal Cantoría, dins el cicle “Antiga i barroca”.

El grup, format per la soprano Inés Alonso, el contratenor Samuel Tapia, el baix Valentín Miralles i el tenor i director Jorge Losana, està especialitzat en el repertori ibèric del Segle d’Or. Es va fundar l’any 2016 pels quatre joves músics, provinents de Múrcia, Madrid i Canàries, que es trobaven (i es troben encara) realitzant estudis de perfeccionament a l’ESMUC. El desembre de 2017 els vam veure en directe a la Biblioteca Nacional de Catalunya i ens va impressionar la seva qualitat musical i la seva maduresa interpretativa.

Quan van pujar al nostre escenari havia passat més d’un any en el qual havien estat seleccionats per al programa d’agrupacions musicals europees emergents Eeemerging 2018, i començaven a estar molt sol·licitats a diferents festivals i sales de concert. El que més ens va sobtar aquell dia va ser l’acurada posada en escena i el treball interpretatiu de cada una de les peces. Tenen una qualitat vocal indiscutible i han sabut trobar quelcom que no és fàcil en grups de clàssica, dinàmica de concert i la concepció del mateix com un espectacle, amb tocs teatrals però sense caure en histrionismes, apropant-se al públic amb explicacions amenes sobre el repertori.

Lenguas malas era el títol del concert, el mateix que vam poder tornar a veure ara fa poc a l’Auditori de Barcelona en el marc del Festival Emergents 2020. Era el dimecres 10 de març, just abans del confinament i malgrat la incertesa del moment vam poder gaudir del creixement artístic d’aquest grup. En entrar a la sala, ens vam trobar amb algunes persones que són assídues a la nostra programació i que havien estat al concert de Cantoría a La Casa Elizalde. Ens van dir que nosaltres érem els “culpables” que estiguessin com a públic a l’Auditori. Si és així, assumim aquesta “culpa” de bon grat i tant de bo que reincidim moltes vegades.

@cantoriamusic

@cantoriamusic

www.cantoriamusic.com

Escolta la seva música a Spotify