20/04/2020

Les artistes referents de Laxmi

#Elizaldeproposa  #Elizaldeexposicions  #CollageLaxmi   

En relació a l’exposició de collage de la fotògrafa Laxmi Toda mujer debe aprender a leer el plano de una cocina (inaugurada a l’espai OFF a principis de març i ara posposada fins a nou avís) vam fer un taller de collage impartit per la pròpia fotògrafa.

Per introduir-nos, Laxmi ens va fer un breu recorregut per la història del collage i ens va mostrar les seves referents, aquelles artistes que treballen el collage i que més la inspiren.

Aquests dies de confinament et proposem revisar aquestes artistes i conèixer una mica més el seu treball. I ja saps, si t’inspires i t’atreveixes amb el collage, pots compartir els teus resultats amb l’etiqueta #collagedeconfinament o #collagedelaoficinaalacocina. Recorda mencionar-nos!: @casaelizalde

1 – MARTHA ROSLER

Tot el treball de Martha Rosler és molt inspirador, però especialment les sèries dels anys 70 com “House Beautiful”, “Body Beautiful” o “Cosmic Kitchen”.

 

 

 

 

 

 

 

 

També el vídeo “Semiotic of the Kitchen” (1975) en què l’artista es grava a la cuina provant una sèrie d’estris d’ús domèstic.

 

2- FRANCESCA WOODMAN 

Per Laxmi, Woodmann és una de “les clàssiques” que no podem oblidar, sobretot per l’ús poètic de les imatges, la manera en què creava els seus propis escenaris i com jugava amb la seva pròpia poètica visual a partir d’allò que tenia a mà.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomanem qualsevol dels llibres sobre Francesca Woodman però en especial Francesca Woodman. Ser un ángel, on trobaràs un bon recull d’imatges. El pots fullejar aquí.

 

3- KATRIEN DE BLAUWER 

Com artista contemporània, Laxmi proposa Katrien de Blauwer. Destaca la presentació que la fotògrafa fa d’ella mateixa: ”A photographer without a camera”. El seu treball de collage és íntim i personal, delicat i amb molta poètica. “Veure les seves imatges és traslladar-se a una nova sensibilitat on tot és a flor de pell”, ens comenta Laxmi.


 

 

 

 

 

 

 

 

4- JOHN STEAZAKER 

Com a referent masculí, Laxmi ens cita John Steazaker per la seva capacitat de crear paisatges amb l’estil que el caracteritza, amb cares i línies que trenquen la imatge convencional.

 

Pujar