Miradocs

La Casa Elizalde presenta una nova edició del cicle de cinema documental Miradocs

10/01/2018

La vuitena edició del Miradocs és a punt de començar. Entre el 17 i el 26 de gener es projectaran a La Casa Elizalde produccions documentals sobre Barcelona o realitzades per autors residents a la nostra ciutat. El públic podrà compartir l’experiència de veure els films i debatre’ls amb els seus autors al final de cada sessió.

Aquesta edició comença amb la proposta del documental escollit pel Barcelona Espai de Cinema: 25 cines/seg, un documental que ens enfrontarà cara a cara, a través d’un vell cinema, amb la transformació, a vegades traumàtica, de les noves formes de representació i maneres de “mirar” el cinema. La segona sessió, del Màster Documental de la UAB, ens endinsarà en tres històries que ens mostraran tres realitats socials diverses amb aproximacions visuals ben diferents: la Transició, els venedors ambulants i la feina de camioner. Acabarem la primera setmana amb la sessió dedicada a les obres millor valorades dels premis Retines 2017. RetinES és un web obert a tots els qui vulguin contribuir a crear un recull de projectes audiovisuals amb una òptica socioeducativa.

Les projeccions de la segona setmana continuaran amb les sessions de dues escoles de cinema: l’ESCAC i l’ECIB. Els treballs d’ambdues escoles posaran de manifest l’alt potencial dels estudiants de casa nostra. L’ESCAC amb un documental sobre els percebeiros gallecs i l’ECIB amb tres curts que es mouran entre els límits de la reflexió sobre la banalitat humana i l’enfrontament personal davant la mort.

El director acadèmic de l’Escola de Cinema de Barcelona, Pere Alberó, impartirà una classe magistral, que ens parlarà de com les coses del nostre voltant es poden convertir en material per a una pel·lícula. Alberó ha dirigit els documentals Oliete, un pueblo de otra España (2000-2004), Una mirada sobre el prado que llora (2001-2004) i En el camino de Esmirna (2004-2008).

Finalment, el productor i distribuïdor Paco Poch ens presentarà el seu documental preferit: Innisfree de José Luis Guerin. L’any 1989, José Luis Guerin va viatjar a Irlanda a la recerca de l’Innisfree místic de John Ford, buscant rastres de L’home tranquil en una gran Irlanda rural molt canviada. Innisfree explora la diferència entre llavors i ara; entre la memòria i la realitat; i entre el cinema narratiu clàssic i el documental d’observació.

Totes les sessions comencen a les 19.30h i l’entrada és lliure. Per anar fent boca, ja pots consultar tota la programació. T’hi esperem!