MIRADES – Un lloc on trobar-nos

UN LLOC ON TROBAR-NOS

Because everyone knows that straight lines bring bad luck, and not even an airplane dares to fly in this way.”

En el cicle MIRADES d’aquesta edició de primavera’21, diferents cineastes s’interroguen quin lloc ocupen al món, elles i les dones que les rodegen. Ho fan sense complaença, des d’una honestedat que es mostra curiosa i de vegades dolorosa. Tendra, nostàlgica, incerta. A “Un lloc on trobar-nos” proposem una mirada intergeneracional, un cant de veus polièdriques on les mirades d’unes alimenten les de les altres: Qui som? Què ens neguiteja? Què significa ser dona, mare, filla, avui? On és la nostra llar, i la nostra llibertat? Ens emmirallem en altres identitats diverses i som el resultat inevitable de presències i d’absències que ens deixen una traça indeleble.

A través de diferents formats i mitjans narratius – la ficció, el documental, l’entrevista, les imatges d’arxiu, l’espai domèstic, el paisatge, els diaris íntims i fins i tot youtube – “Un lloc on trobar-nos” inicia el seu viatge amb l’adolescència que, incòmoda, comença a fer-se preguntes i acaba amb la constatació de la vellesa i l’assumpció que una vida no es construeix – ni és possible ni val la pena – en línia recta: les disrupcions, la diferència i la cerca de la veritat com antídot contra narratives obsoletes constitueixen la vida de totes les dones que omplen la nostra pantalla, aquí i ara.

El cicle, programat amb la col·laboració del cinema ZUMZEIG, proposa per a cada sessió un diàleg entre el curt i el llargmetratge, establint vincles i punts de trobada entre les pel·lícules i les pròpies cineastes. Totes les sessions aniran seguides d’un col·loqui on es comentarà la pel·lícula.

 

Programa

Dimarts 9 de març a les 19 h
Estimada (vida) diària – Marga Almirall
Abrir puertas y ventanas – Milagros Mumenthaler
Presentació i col·loqui a càrrec de Marga Almirall i Anna Brufau, sòcia col·laboradora del Cinema Zumzeig.
_
Dimarts 23 de març a les 19 h
Horta – Pilar Palomero
Un’ora sola ti vorrei – Alina Marazzi
Presentació a càrrec d’Anna Brufau, sòcia col·laboradora del Cinema Zumzeig.
_
Dimarts 30 de març a les 19 h
Homes – Diana Toucedo
37 stories about leaving home – Shelly Silver
Presentació a càrrec d’Anna Brufau, sòcia col·laboradora  del Cinema Zumzeig i Simona Marchesi, de l’Arxiu Ovni.

 

Dia
Dimarts 09/03/2021 19:00

Pujar