18/05/2020

DocsBarcelona, Festival de Cinema Documental

#Elizalderecomana #DocsBarcelona #Cinemadocumental

Dimarts 19 de maig s’inaugura el Festival de Cinema Documental DocsBarcelona, la 23a edició que aquest any es veurà online mitjançant la plataforma Filmin. Una trentena de documentals internacionals i també catalans que, com diu l’eslògan del festival, ens mostren mirades inquietes.

Dins de la secció “Panorama”, que recull els documentals més rellevants de l’escena internacional, recomanem “Vivo” del reconegut artista coreà Ai Weiwei. La pel·lícula parla del patiment de les famílies dels estudiants desapareguts durant el setembre de 2014 a la ciutat d’Iguala, a Mèxic. “Vivo” és el retrat de l’absència, que ens mostra el dolor de les famílies que reclamen justícia des de fa sis anys.

Es podrà veure dissabte 23 de maig a les 20 h i estarà disponible fins al 26 de maig.

També trobem interessant el documental de la directora Fernanda Pessoa “Zona Árida”, un retorn a la ciutat de Mesa, al bell mig del desert d’Arizona (EUA), on la directora va arribar com a estudiant d’intercanvi amb només 15 anys. Aquest retorn és un intent d’explicar aquella experiència i desmitificar i posar en dubte els valors de vida nord-americans.

El podràs veure dimecres 27 de maig a les 20 h i fins al 30 de maig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dins “What the Doc”, la secció competitiva que reuneix els documentals més arriscats i innovadors de l’escena internacional, destaquem “That Which Does Not Kill” de la directora Alexe Poukine, una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar les dones.

Es podrà veure dijous 28 de maig a les 20 h i fins al 31 de maig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volem destacar la secció “Docs&Teens” dirigida a adolescents i joves i que té com a objectiu oferir una oportunitat per despertar les consciències a través del cinema documental. Si tens fills adolescents, potser és una bona manera de mirar junts un documental. En aquest sentit et proposem “Lo que dirán” de Nila Núñez. Aquest documental el vam poder veure a La Casa Elizalde just el gener passat, dins el cicle de cinema documental MIRADOCS. Si no vas poder assistir en aquella ocasió, tens una nova oportunitat aquí. No te’l perdis!

No deixis de visitar la web del festival on a part de la programació també han organitzat diferents jornades i masterclasses per totes aquelles persones aficionades i amants del documental.

Accedeix a la web DocsBarcelona

Pujar