08/05/2020

Eixample Respira

#Fembarri #Xarxaveïnal #Contaminació

Coneixes la Plataforma Eixample Respira?

Aquesta plataforma veïnal i apartidista del Districte de l’Eixample va néixer el maig del 2019 fruit de la preocupació d’un grup de ciutadans i ciutadanes en relació als alts nivells de contaminació de la ciutat de Barcelona i particularment del barri de l’Eixample.

Sabies que al nostre districte, des de l’any 2010, se sobrepassen de forma sistemàtica els nivells legals de diòxid de nitrogen i que patim a diari una qualitat de l’aire molt per sobre dels nivells màxims exigits per l’Organització Mundial per la Salut?

Si a Barcelona tinguéssim els nivells de qualitat de l’aire recomanats per l’OMS, deixarien de produir-se 1 de cada 3 ictus, 2 de cada 10 infarts de miocardi i 2 de cada 10 càncers de pulmó. Per no parlar dels nombrosos estudis que correlacionen contaminació amb casos d’asma infantil i deficiències en el desenvolupament cerebral dels infants.

És per tot això, i aprofitant el canvi que hem viscut als nostres carrers a causa del confinament (amb una reducció del trànsit de fins a un 74,6% i amb l’afegit d’una reducció substancial en 2 dels nivells de soroll a tota la ciutat), que la Plataforma Eixample Respira ha llençat un nou comunicat demanant que, un cop acabat el període de confinament, les autoritats competents prenguin un seguit de mesures destinades a mantenir aquesta reducció de trànsit i soroll i que a la vegada afavoreixin i facilitin la recuperació dels espais públics de la ciutat d’una manera segura i adequada a les noves mesures de seguretat que la Covid-19 exigeix. Mesures que, com pots consultar al comunicat, ja s’estan aplicant a altres grans ciutats de tot el món.

Ara que a poc a poc ja pots començar a gaudir dels carrers de la ciutat, fes un cop d’ull a les diferents propostes d’aquesta plataforma que vol vetllar per la salut pública i la defensa d’una ciutat més verda.

@eixamplerespira

@EixampleRespira

www.eixamplerespira.com

 

Pujar