03/05/2018

El cicle de cinema Mirades d’aquesta primavera el dediquem a Vides Filmades

Arriba una nova edició del cicle de cinema Mirades sota el títol Vides filmades. Ens aproparem a  la visió de tres autors, José Luis Guerin, Jonas Mekas i León Siminiani a través de tres propostes molt diferents on la “realitat capturada” amb les seves càmeres va més enllà d’un diari filmat per convertir-se en una reflexió sobre com vida i cinema poden esdevenir una mateixa cosa.

El dimarts 8 de maig a les 19h, Óscar Pérez, cineasta i professor del Màster de Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra , presentarà el cicle Vides filmades. Posteriorment es projectarà el film Tren de sombras, de José Luis Guerin, una indagació poètica i cinèfila entorn la imatge cinematogràfica.

Al 1972, Jonas i Adolfas Mekas tornen a Lituània per visitar la seva família per primera vegada des que van emigrar a Amèrica quan tenien 27 anys.  Reminiscencias de un viaje a Lituania, dirigida per Jonas Mekas, és la segona pel·lícula del cicle, que es projectarà el 22 de maig. El film dietari, dividit en tres parts, explora les relacions entre residència, exili i l’experiència de viure en un país estranger. Mekas és una de les figures principals de l’avantguarda cinematogràfica nord-americana.

El cicle conclourà el 5 de juny amb Mapa, de León Siminiani. El jove cineasta Siminiani és acomiadat de la feina on treballa a la televisió. És aleshores quan reprèn el seu somni de fer cinema i viatja a la Índia per fer el seu primer llargmetratge. Allà descobreix que la seva recerca és més aviat una fugida. Mapa és un diari filmat o un quadern de notes ple de referències cinematogràfiques i moments vitals del director.

El cineclub Barcelona Espai de Cinema proposa un col·loqui obert després de cada projecció. Us hi esperem a totes i tots!

 

Pujar