Finestres de la memòria

Finestres de la memòria presenta l’exposició ‘Imaginaris de la ciutat ideal. Cinema amateur a l’Eixample (1923 – 1939)’

El projecte fotogràfic Finestres de la memòria presenta l’ exposició ‘Imaginaris de la ciutat ideal. Cinema amateur a l’Eixample (1923 – 1939), que s’inaugurarà el 31 de maig al Centre Cultural La Casa Elizalde. Comissariat per Núria F.Rius, l’exposició mostra una selecció de films amateurs, la majoria inèdits fins ara, realitzats a la Barcelona d’entreguerres i vinculats amb el territori de l’Eixample.

Aquesta és la primera mostra del projecte Finestres de la Memòria que inclou material cinematogràfic amateur dins del seu programa d’exposicions i dinamització ciutadana. L’exposició ha estat produïda amb la col·laboració del programa europeu I-Media-Cities,  la Filmoteca de Catalunya i el grup de recerca Gracmon de la Universitat de Barcelona. Es podrà visitar fins al 20 de juliol de 2018.

Activitats relacionades

  • Dijous 7 de juny a les 19 h

Visita guiada a l’exposició

A càrrec de Núria F. Rius, comissària de l’exposició.

  • Dimarts 12 de juny a les 19 h

Barcelona filmada: històries, identitats i representacions

Des de finals del s. XIX, Barcelona va ser una ciutat filmada, des d’objectius documentals i propagandístics fins a amateurs. Els llocs, els objectes i els punts de vista recorrents ens parlen de la relació entre ciutat, històries i identitats.

Conferència a càrrec del grup de recerca Gracmon / I-Media-Cities (UB)

  • Dijous 28 de juny a les 21.30 h

Memòries reversibles

Amb la voluntat de rescatar les pel·lícules domèstiques fetes en Super 8, us convidem a participar en una projecció conjunta al pati de La Casa Elizalde de tots aquests films familiars que sovint tenim oblidats i que moltes vegades amaguen petites i grans històries de la nostra vida i ciutat.

Si tens pel·lícules en Super 8 posa’t en contacte amb nosaltres, escriu-nos un email a finestres@casaelizalde.com o truca’ns al 93 488 05 90.

A càrrec de Laboratorio Reversible.

Totes les activitats són gratuïtes,  pots reservar la teva entrada trucant al 93 488 05 90, per mail a finestres@casaelizalde.com o a través del Facebook de Finestres de la memòria.