07/05/2019

El cicle de cinema Mirades dona veu a les dones que han lluitat o lluiten per canviar les seves realitats

Del 14 de maig a l’11 de juny arriba a La Casa Elizalde una nova edició del cicle de cinema Mirades sota el títol D’allò personal a allò polític. Yvonne Rainer responia a Jean Luc Godard: “No només s’ha de fer cinema polític: s’ha de fer políticament”. A partir d’aquesta premisa, el cicle vol donar veu a les persones anònimes, i especialment a les dones, que des de diferents espais i èpoques lluiten per canviar les seves realitats i construir un món més just.

El dimarts 14 de maig a les 19h hi haurà la presentació del cicle a càrrec de Mireia Iniesta, actriu, crítica de cinema i professora de l’escola de cinema Educa la mirada. A continuació es projectarà el film Caras y lugares (Visages, villages) dirigida per Agnès Varda i JR. La cineasta i el fotògraf JR, recorren França  amb una furgoneta per donar veu i visibilitzar amb fotografies de gran format a les persones anònimes que habiten la França rural. Aquest és el penúltim documental d’Agnès Varda (1928-2019), reconeguda cineasta entorn de la Nouvelle Vague i una de les pioneres del cinema feminista.

El dimarts 28 de maig a les 19h es projectarà El gran vuelo de Carolina Astudillo. El documental narra la història de la militant del Partit Comunista Clara Pueyo Jornet que va fugir de la presó de Les Corts de Barcelona els primers anys de la dictadura franquista. Com la Clara, moltes dones de l’època lluitaren per la seva llibertat en una societat que tractava de reprimir-les.

Tancarà el cicle l’11 de juny a les 19h el documental Todas las mujeres que conozco (Tódalas mulleres que coñezo) dirigida per Xiana do Teixeiro. En tres converses reveladores amb amigues, col·laboradores i estudiants de secundària, la directora busca articular un discurs sobre la por que no fomenti la por, un discurs sobre la violència que no resulti violent. Cinema directe i horitzontal que és, sobretot, una història de sororitat universal.

En totes les sessions hi haurà un col·loqui posterior al visionat de la pel·lícula dinamitzat pel Barcelona Espai de Cinema. Reserva d’entrades a partir d’una setmana abans al web, presencialment o trucant al 93 488 05 90. T’hi esperem!

Pujar