Diego Molina

Entrevista a Diego Molina

Diego Molina porta tota una vida rere els fogons, i més de cinc anys compartint receptes a La Casa Elizalde.

Quan fa que et dediques a la cuina?

Des de que tenia divuit anys. Treballava a la cafeteria que tenien els meus pares fins que vaig començar a treballar com a ajudant de cuina. I no he parat fins ara, que ja en tinc quaranta.

I a la docència?

Fa set anys. Estar en contacte amb la gent va ser tot un descobriment per a mi. M’agrada molt estar reciclant-me constantment per fer receptes noves, i treballant en un restaurant no ho podia fer.

Al taller Cuina d’autor ensenyes a preparar plats creatius i originals. Crees tu les receptes?

La majoria de les receptes me les invento jo, però també m’agrada escoltar el que els agradaria fer als meus alumnes. Em dedico a crear noves receptes amb els ingredients típics de cada temporada.

Com és el procés de creació de cada plat?

La creativitat em surt sola. M’encanta passejar pels mercats, veient els productes frescos. Sempre vaig amb una llibreta a la mà apuntant totes les idees que em venen al cap i després creo les receptes. A part també m’agrada provar moltes coses, convido a amics a casa perquè tastin nous plats i em diguin què els sembla. M’agrada variar i canviar de receptes sovint.

Quin és el tipus de cuina que més t’agrada?

Jo sóc fan de la cuina mediterrània. El que més valoro és la diversitat de productes frescos que tenim durant l’any. És una cosa única que no trobem a tots els països, ja que tenen una cuina molt més estancada. Tenim molta sort de gaudir d’una cuina tan variada. A més, cada país de la Conca del Mediterrani té les seves pròpies receptes que semblen totalment diferents entre elles, i això crec que és el que dóna una gran riquesa a la cuina.

Al juliol impartiràs un taller que es centra en aprendre les tècniques per cuinar crus com carpaccios, ceviches i tàrtars

Sí, sobretot és molt important aprendre bé a tallar quan mengem àpats crus. El tall ha de ser molt més petit, la carn ha de ser tallada amb una tècnica especial i això és quelcom que recalco molt als meus alumnes. També és molt important comprar productes totalment frescos, sobretot la carn i el peix.

Un plat per acabar…

Canalons. En sóc molt fan. Els canalons tenen una gran riquesa i ambivalència, ja que els podem menjar durant tot l’any. Els tenim associats a l’hivern, farcits de carn, però podem preparar-los de moltes maneres segons la temporada: a l’estiu freds, a la tardor amb bolets, a la primavera farcits de formatges, de ricotta o també amb salses fredes.

Si voleu saber més sobre les creacions culinàries i els tallers que imparteix en Diego, us recomanem que feu una ullada al seu blog Gastronomia Práctica. Després dels seus tallers de cuina, segueix compartint receptes i molt bones fotografies a les xarxes socials. Us deixem amb la frase que encapçala el seu blog: “Un no pot pensar bé, estimar bé, dormir bé, si no ha sopat bé”, Virgina Woolf.