it's jazzy

Estrenem cicle de música: It’s jazzy!

Aquesta tardor a La Casa Elizalde estrenem un nou cicle de música: It’s jazzy! Els projectes d’aquesta programació tenen un denominador comú: tots provenen del Jazz però cap és purament Jazz. La música és sempre original i si hi ha versions són molt elaborades i plenes de creativitat. Com sempre en els nostres cicles, dibuixem un cartell en el qual hi conviuen propostes emergents amb d’altres de consolidades, totes d’una alta qualitat artística i amb una clara vocació de directe.

El músic portuguès Jorge Da Rocha obrirà el cicle presentant el seu segon àlbum, To Drop and Let Go, que l’ha portat a escenaris nacionals i internacionals. La música de da Rocha parteix del jazz i va cap a l’electrònica i la cançó, en un viatge de descoberta musical. En viu, és un espectacle singular i seductor, protagonitzat per l’expressivitat de la seva veu i el contrabaix, per l’elegància de la seva posada en escena i per la profunditat i l’encant de les cançons.

La cantant Alba Careta presentarà Orígens, el seu primer treball com a líder, escollit com a millor disc de jazz de Catalunya del 2018 per la revista Enderrock. I ho fa amb el seu propi quintet, amb músics de l’escena de jazz d’Àmsterdam, on Careta resideix actualment. Un projecte energètic, trencador i proper,  on podreu trobar tant temes agressius com cançons delicades i profundes, un conjunt que conforma un so original i personal.

La formació Àrid pot estar considerada una rara avis dins del panorama del jazz, així com en l’escena independent del nostre país, però això fa que se sentin còmodes a tot arreu. El seu estil va d’un cantó a l’altre de l’imaginari col·lectiu dels bons melòmans: des del jazz sense prejudicis de Monk als revisionistes de la tradició americana com Neil Young, Calexico o Wilco. Un concert inclassificable per a tot tipus d’amants de la música.

Acabarem amb Quartiana, quatre germans musicals que, tot i fer els seus camins individuals, sempre han compartit projectes i sobretot passió per l’aprenentatge constant. El repertori, format per composicions originals dels diferents membres del grup i algunes versions, és una finestra oberta a sonoritats que van des del jazz a les músiques d’arrel tradicional de la península, del Mediterrani o de Brasil.

T’esperem per gaudir del millor ritme els divendres a La Casa Elizalde!