Família Capdevila, des de la galeria

#Desdelagaleria  #FamíliaCapdevilaDuran #Finestresdelamemòria 

La família Capdevila Duran ens ha enviat un seguit d’imatges familiars fetes des de la galeria dels diferents pisos on van viure, sempre a l’Eixample!

L’Elena, filla de l’Araceli Capdevila, que ens ha cedit les imatges, ens explica alguns detalls de les fotografies, com per exemple a la fotografia on surten els tres germans Capdevila Duran. Era el dia en què els dos germans grans, el Josep Maria i la Neus, celebraven la comunió. A ella li van canviar el vestit de comunió perquè no se li embrutés! O a l’altra, on miren per la finestra, estaven observant com jugaven els veïns al pati d’illa del carrer València.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A la fotografia on apareix la nena petita jugant al terra hi surt la mare de l’Elena, l’Araceli Capdevila, al 1954. Aquí eren a casa dels avis materns, al carrer Consell de Cent, on hi anaven a dinar cada diumenge i on posteriorment va viure la tieta Lolita, la tieta de l’Araceli, que en ser soltera es va quedar, com manaven els costums en aquells temps, a viure a casa dels pares.

A la següent imatge de nou trobem l’Araceli Capdevila Duran, uns quants anys més tard, al març del 1973 i a la mateixa casa, amb la seva neboda Glòria Garcia. La foto la va fer la seva tieta, la Lolita Duran, que encara hi vivia.

 

 

 

 

 

 

 

En aquesta fotografia, Josep Capdevila i la seva promesa Montserrat Duran, al 1947 disfressats a la galeria dels pares d’ella, tot i que estava prohibit celebrar el Carnestoltes!

I la fotografia de família, Neus Casas, amb els seus fills Nieves Capdevila, Montserrat Capdevila, Dolores Capdevila i Josep Capdevila al 1947 al pis del carrer Mallorca . Era un edifici modernista, amb la típica galeria interior que donava a l’illa clàssica de l’Eixample.

 

 

 

 

 

 

 

 

I finalment unes imatges de la càmera amb la qual es van fer algunes d’aquestes fotos (les imatges on surten els germans Capdevila Duran de petits), una càmera Kodak Retina, que el pare de l’Araceli, el Josep Capdevila, li va regalar a ella quan tenia 16 anys i que encara conserva.