12/05/2020

Museum Week a casa nostra

#Elizalderecomana  #Museumweek


De l’11 al 17 de maig es celebra la Museum Week, una iniciativa a nivell internacional que reuneix galeries, arxius, biblioteques, museus i altres institucions culturals. Aquest any la crida ha estat compartir els continguts culturals a les xarxes socials de cada institució organitzat per temàtiques i hashtags, cada dia una temàtica diferent.

Dilluns estava dedicat als herois i heroïnes de la crisi sanitària amb el hasthtag #HeroisMV, i el MACBA va voler homenatjar els qui segueixen treballant en l’abastiment de productes bàsics a través de l’obra “Connexions globals”, de l’artista David Goldblatt. Una sèrie de fotografies sobre l’àrea del riu Llobregat, amb les seves connexions viàries, els polígons industrials i l’aeroport. Però també la pagesia del Prat i el mercat diari de Mercabarna.

La Virreina. Centre de la Imatge ha recuperat l’exposició “Las Kellys. Lluites de dones a la Barcelona precària” per visibilitzar les reivindicacions de totes les dones #HeroinesMW que treballen netejant, cuinant i atenent la ciutadania. L’exposició, comissariada per Las Kellys Barcelona / Cynthia Lub (Pan y Rosas) HAMACA, està en línia i et recomanem molt que li facis una ullada.

 

Cada dia trobaràs a les xarxes socials dels diferents museus i institucions contingut relacionat amb les següents etiquetes: #HeroisMW, #CulturaEnQuarentenaMW, #TotsJuntsMW, #MomentsMuseuMW, #ClimaMW, #TecnologíaMW i #SomnisMW.

La Fundació Suñol, la Fundació Joan Miró o el Museu Picasso, entre d’altres, també s’han afegit a la iniciativa, una oportunitat per conèixer les seves col·leccions i activitats online, de moment, des de casa.

Fotografia de portada: David Goldblatt. Agricultura al Delta del Llobregat, el Prat de Llobregat. Sèrie: “Connexions globals”, 2007.

Fotografia de més amunt: Las Kellys, 2018.

 

Pujar